Τα Παραλειπόμενα και το Συνέδριο

afisa-sinedrio-34_teliko

Από το βήμα του Ιστολογίου διατυπώνουμε πάντοτε με παρρησία τη γνώμη μας . Με θάρρος και με πάθος . Εις Ώτα Ακουόντων … Γιατί με επίγνωση των φυσικών νόμων η Δράση προκαλεί Αντίδραση . Η συζήτηση θα ανοίξει αναπόφευκτα ακόμα και αν μερικοί δεν δείχνουν πρόθυμοι να το κάνουν ως την υπέρτατη θεσμική υποχρέωση , την οποία οφείλουν να υπηρετούν στο Κοινό των Φροντιστών . Πριν όμως επαναλάβουμε τις τετριμμένες θέσεις μας που συστηματικά αγνοούνται πρέπει να υπογραμμίσω δυο παραλειπόμενα που έχουν τη σημασία τους . Η Υφυπουργός κα. Σία σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε την επιθυμία της να μην υπάρχουν Φροντιστήρια . Ευσεβής ο πολιτικός της πόθος αλλά μάλλον είναι εκτός γραμμής , καθώς μερικοί στο Υπουργείο σχεδιάζουν Ενισχυτικές από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο . Θα τους βγάλουμε όλους πέρα , τον καθένα με την πολιτική του άνοια και με το ιδεολογικό του πρόβλημα … Το πλαστικό χρήμα επέρχεται στα Φροντιστήρια μαθαίνω από το επιτελείο του Υφυπουργού των Οικονομικών … Είναι μια εξέλιξη η οποία επιταχύνεται από τα capital controls , εν ονόματι των οποίων ολοένα και περισσότεροι καταβάλλουν τα δίδακτρά τους μέσω πιστωτικών καρτών και ηλεκτρονικών συναλλαγών . Τυχαία είδα στο fb δίωρη εκδήλωση του ΣΕΦΑ τον Ιανουάριο του 2016 στο πλαίσιο του ετήσιου Money Show στο Hilton . Φαντάζομαι ότι θα γίνει αναφορά στην αναγκαιότητα του πλαστικού χρήματος και του voucher system . Αναφορικά με το Συνέδριο της Θεσσαλονίκης , από το οποίο απουσιάζει μέχρι στιγμής η συνδικαλιστική θεματολογία , θα μπορούσα επιγραμματικά να αναφέρω άξονες της Κοινής μας Δράσης …
• Ενίσχυση της Δημοκρατικής μας Λειτουργίας σε όλα τα Επίπεδα με στόχο την ουσιαστική συμμετοχή όλων των Φροντιστών στην λήψη των Αποφάσεων . Να διασφαλίσουμε το πλαίσιο του Διαλόγου και να αποκτήσουμε την ικανότητα να αποφασίζουμε την Στρατηγική και την Τακτική του Κλάδου με ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχικής δημοκρατίας .
• Να συγκροτήσουμε άμεσα Ανοιχτή Οργανωτική Επιτροπή με την Ευθύνη και την Καθοδήγηση των Θεσμικών μας Εκπροσώπων με σκοπό την διενέργεια σε ορατό χρόνο Συνεδρίου Θέσεων στο πλαίσιο του οποίου θα επικυρωθούν δημοκρατικά σημαντικά και αμφιλεγόμενα Ζητήματα της Εκπαιδευτικής και της Επαγγελματικής μας Φυσιογνωμίας .
• Να δημιουργήσουμε μόνιμες Γνωμοδοτικές και Συμβουλευτικές Επιτροπές αναφορικά με την Ιστορία , την Ποιότητα , το Διεθνές Παράδειγμα , την Παιδεία και τις Εξετάσεις , την Χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών κ.α. , με στόχο όχι μόνο την δημιουργική συμβολή όλων των διακεκριμένων προσωπικοτήτων της Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης αλλά την διαμόρφωση μιας παρεμβατικής Φυσιογνωμίας των Φροντιστών η οποία θα αποτελέσει την Αιχμή του Δόρατος στην καθολική μας αποδοχή .
Εις Ώτα Ακουόντων Σύντροφοι !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *