Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας

Karl-Marx-German-Postage-Stamp_art

Αγαπητέ κ. Φίλη ,
Σε μια εποχή που όλοι , δικαίως , διεκδικούν , υπάρχει ευτυχώς χώρος για μια πρόταση μηδενικού κόστους η οποία είναι πραγματικά εκσυγχρονιστική . Με σχετικά απλές διαδικασίες μπορούν να επισπευτούν οι προκαταρκτικές αξιολογήσεις (ψυχομετρικά tests και αθλητικές δοκιμασίες) των Στρατιωτικών , Αστυνομικών , Πυροσβεστικών και άλλων σχολών . Με τον τρόπο αυτό οι πίνακες των εν δυνάμει ικανών να φοιτήσουν στις παραπάνω σχολές θα καταρτιστούν εγκαίρως . Σας υπενθυμίζω ότι οι σχετικές δοκιμασίες διεξάγονται κάθε χρόνο μεσούντος του Ιουλίου και αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα το οποίο καθυστερεί την εξαγωγή των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναφορικά με τις σχολές στις οποίες πέτυχαν οι διαγωνιζόμενοι . Σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία οι σχετικές δοκιμασίες μπορούν να διεξάγονται στο τέλος Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου καθώς η περίοδος αυτή είναι πρακτικά «νεκρή» αφού οι μαθητές της Γ’ τάξης δεν προσέρχονται τις τελευταίες μέρες στο Σχολείο τους αξιοποιώντας το υψηλό , είναι αλήθεια , όριο των απουσιών τους .
Με αυτόν τον απλό τρόπο η έγκαιρη εξαγωγή των τελικών αποτελεσμάτων θα απαλλάξει την Παιδεία μας από την παρατεταμένη θερινή αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους , στο πλαίσιο της οποίας ανθούν και πολλά φαινόμενα «προφητειών» και «προβλέψεων» που συχνά αναστατώνουν την Κοινωνία μας .
Υπογράφω ως διά βίου Φροντιστής που μεταφέρω από Υπουργό σε Υπουργό την απλουστέρα των προτάσεων δεκαετίες τώρα . Δεν σας κρύβω επίσης ότι από τις παθολογίες της καθυστέρησης πολλοί εξ ημών είναι επαγγελματικά ωφελημένοι . Είμαι στη διάθεσή σας να αναπτύξω την ολοκληρωμένη πρόταση με σχέδιο και πλήρες χρονοδιάγραμμα υλοποίησης .
Να σας υπογραμμίσω άλλωστε με πλήρη γνώση όλων των Εξεταστικών και Φροντιστηριακών συστημάτων ανά τον Κόσμο ότι το φαινόμενο μιας απαράδεκτης καθυστέρησης στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων για ένα τρίμηνο είναι ένα απολύτως Ελληνικό Φαινόμενο . Προφανώς στη συζήτηση , η οποία θα ανοίξει το επόμενο διάστημα αναφορικά με την Παιδεία μας , δεν θα πρέπει να απουσιάζουν οι Φροντιστές οι οποίοι έχουν προτάσεις εκσυγχρονισμού και προόδου .

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Γιώργος Χατζητέγας
Φυσικός – Φροντιστής

Υ.Γ. Σας στέλνω και την «Ανατροπή του Ελληνικού Μύθου» , ένα προσωπικό πόνημα από τις εκδόσεις Λιβάνη αναφορικά με το Ελληνικό και το Παγκόσμιο Φροντιστήριο .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *