Τι Άκουσε η Άννα

Η κ. Διαμαντοπούλου ενημερώθηκε χθες από την ΟΙΕΛΕ για τις γκρίζες ζώνες της φροντιστηριακής απασχόλησης. Εμείς χωρίς να τις αρνηθούμε, γιατί αναμφισβήτητα υπάρχουν και μας εκθέτουν, απαιτούμε στο πλαίσιο της νέας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τα αυτονόητα.
 

Δημόσιο μητρώο καθηγητών που εργάζονται στα Φροντιστήρια. Δημόσιο μητρώο των εκπαιδευτικών μονάδων που νομίμως λειτουργούν και σαφή όρια από την εκπαιδευτική παραοικονομία των ιδιαιτέρων. Δημόσιο μητρώο όσων παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα.

Γιατί δεν μπορεί να επιτρέπουμε την ευελιξία και τις μαύρες αποδοχές στα ιδιαίτερα και να αποζητούμε ταυτόχρονα την εξαρτημένη φύση της συνεργασίας με το φροντιστήριο. Σε κάθε περίπτωση η νέα Υπουργός της Παιδείας οφείλει να διαλεχτεί άμεσα με την ΟΕΦΕ στην ατζέντα της οποίας υπάρχουν τίμιες προτάσεις για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο. Όσο για τα ιδιαίτερα η πολιτική βούληση μπορεί να τα βγάλει από την σκιώδη παραοικονομία με ουσιαστικές φοροαπαλλαγές των γονέων κατά το πρότυπο της Γαλλικής soutien scolaire.

Ονειρεύομαι… τον Οκτώβριο του μέλλοντος έτους που η ετήσια ανανέωση του φροντιστηρίου θα γίνεται μέσω Internet…  Ονειρεύομαι ακόμη τον αριστερό εργατοπατέρα των αδικημένων να κόβει απόδειξη στα βορείων προαστίων ιδιαίτερά του.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *