STOP σε Πρόσθετη και Κολλέγια

Την υλοποίηση του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα σχολεία της δευτεροβάθμιας για τη φετινή χρονιά διέκοψε με σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο προς τις Διευθύνσεις η Υπουργός Παιδείας.
 

Η διαδικασία «πάγωσε» διότι είχε δρομολογηθεί ως προς το μέρος των προσλήψεων από την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΠΘ χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί οι αντίστοιχες πιστώσεις.

Η νέα Υπουργός κάλεσε χθες στο γραφείο της τους υπευθύνους του νεοσυσταθέντος Γραφείου Κολεγίων του υπουργείου και τους ανακοίνωσε την απόφασή της να παγώσουν όλες οι διαδικασίες για τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας στα κολέγια ώσπου να επανεξεταστεί το θέμα.

Ο διάλογος όμως για το Λύκειο και το Εξεταστικό θα συνεχιστεί καθώς ο κ. Μπαμπινιώτης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κ. Διαμαντοπούλου. Στο ίδιο μήκος η κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου έδωσε σε συνέντευξη της στην Πηνελόπη Γαβρά τους στόχους της πολιτικής ηγεσίας. 

 «Ο στόχος είναι ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε την δυνατότητα κάθε παιδί που αποφοιτά από το λύκειο να έχει δυο ξένες γλώσσες και την μάθηση των ηλεκτρονικών δεξιοτήτων, αλλά και να έχουμε αλλάξει και το εκπαιδευτικό σύστημα. Θέλουμε παιδιά, τα οποία θα μπορέσουν να στελεχώσουν, ή να κάνουν τα ίδια επιχειρηματικές δραστηριότητες του μέλλοντος. Αυτές θα τους δώσουν προοπτική.»

Αυτό περί επιχειρηματικότητας μου άρεσε. Για να δούμε τι θα γίνει στην πράξη. Πάντως η Π.Δ.Σ. είναι στο DNA της κυβέρνησης και όταν εξευρεθούν οι κοινοτικοί πόροι θα ενεργοποιηθεί. Μακάρι να βγούμε ψεύτες και η Πρόσθετη Διδακτική Αποτυχία να αναθεωρηθεί και ως προς τη δομή και ως προς τη χρηματοδότηση.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *