Μετεγγραφές της… Τελευταίας Στιγμής

Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου και μάλιστα στην κορύφωσή της, οι κοντοπατριώτες Νίκος και Σπύρος συνυπέγραψαν … Τώρα γιατί εμείς είμαστε υποψιασμένοι είναι άλλο θέμα, αλλά μάλλον αντιλαμβανόμαστε ότι όταν θέλουν οι Υπουργοί κονιορτοποιούν την γραφειοκρατία …
 

Με κοινή υπουργική απόφαση των απελθόντων υφυπουργών Οικονομίας και Παιδείας, Νίκου Λέγκα και Σπύρου Ταλιαδούρου, που υπογράφηκε την 30ή Σεπτεμβρίου και δημοσιεύθηκε τη 2α Οκτωβρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B 2217/2009), χωρίς όμως να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, αυξάνεται κατά 10.000 ευρώ το όριο του οικογενειακού εισοδήματος για τους φοιτητές και σπουδαστές του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους που δικαιούνται μετεγγραφή. Σύμφωνα με την απόφαση, «στις περιπτώσεις γ' της παρ. 1 και της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 3282/2004 για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών εσωτερικού (σ.σ.: δηλαδή, για τις μετεγγραφές ορφανών και για οικονομικούς λόγους) ακαδημαϊκού έτους 2009-2010, ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών (σ.σ.: πάνω από το οποίο δεν επιτρέπεται μετεγγραφή σε αυτές τις περιπτώσεις) αυξάνεται από 35.000 ευρώ σε 45.000 ευρώ».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η εν λόγω ρύθμιση, έτσι όπως είναι διατυπωμένη, αφορά μόνο τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνεται στην τροποποιητική εγκύκλιο «Μετεγγραφών Φοιτητών και Σπουδαστών 2009-2010» που απεστάλη σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας δώδεκα μέρες νωρίτερα (18 Σεπτεμβρίου). Σε αυτήν αναφέρονται οι αλλαγές που επέφερε στο καθεστώς των μετεγγραφών ο νόμος για τα ΤΕΙ (3794/2009).

Πηγή: www.alfavita.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *