Κλίμα Συναίνεσης και Διαλόγου

Σε κλίμα συναίνεσης και με θερμές ευχές για καλή συνεργασία ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η «αλλαγή φρουράς» στο υπουργείο Παιδείας. Κεντρικό μήνυμα της χθεσινής τελετής ήταν η συνέχιση του εθνικού διαλόγου για την παιδεία. Την πρόθεση αυτή άλλωστε εξέφρασε η ίδια η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ όπως έγινε γνωστό, σύντομα θα οριστεί νέο μέλος της επιτροπής που θα εκπροσωπήσει το ΠαΣοΚ, καθώς ο καθηγητής κ. Ι. Πανάρετος ανέλαβε χθες καθήκοντα ως υφυπουργός Παιδείας. Πάντως, η εμφάνιση του κ. Πανάρετου χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας προκάλεσε ενθουσιώδες χειροκρότημα στους υπαλλήλους του, στους οποίους και ήταν ήδη γνωστός (ήταν γενικός γραμματέας επί υπουργίας του κ. Γ. Παπανδρέου και παρέμεινε και επί Γερ. Αρσένη ).
 

Ενδιαφέρον ήταν το στιγμιότυπο της φωτογράφισης της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, από το οποίο αρχικά έλειπε ο κ. Πανάρετος. Παρ΄ ότι η κυρία Διαμαντοπούλου τον φώναξε για να παραστεί στη φωτογράφιση, ο ίδιος… έψαχνε για γραφείο. Τελικά και έπειτα από αρκετά λεπτά αναζήτησης του κ. Πανάρετου, κάποιος από τους γραμματείς του υπουργείου δήλωσε ότι τον είδε στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Της δευτεροβάθμιας;» ρώτησε η άλλη υφυπουργός κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου . « Κι εμένα τι θα μου μείνει;», αναρωτήθηκε χαριτολογώντας, «η τριτοβάθμια;». Τελικά ο κ. Πανάρετος εμφανίστηκε αρκετή ώρα μετά και πήρε θέση δίπλα στην κυρία Χριστοφιλοπούλου.

πηγή Μάρνυ Παπαματθαίου στο σημερινό Βήμα

Πάντως ο κ. Πανάρετος συνεχίζει να αρθρογραφεί στο blog του και προτίθεται μάλιστα να αγοράσει κινητό τηλέφωνο καθώς είναι γνωστό ότι μέχρι στιγμής αντιστάθηκε στην ηλεκτρομαγνητική κυματική….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *