Μαύρη Παιδεία και στην Κύπρο

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου της νόμιμης φροντιστηριακής εκπαίδευσης.
 

Κατά την συνάντηση δόθηκε στον Υπουργό κατάλογος παράνομων φροντιστηρίων που λειτουργούν είτε από ιδιώτες είτε από λειτουργούς του δημοσίου. Συγκεκριμένα, το προεδρείο του ΣΙΦΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μάριο Χαραλάμπους παρέδωσε λίστα 165 επίορκων και παρανόμων. Από τη λίστα ξεχωρίζουν καθηγητές του Δημοσίου και Λυκειάρχες, οι οποίοι με θράσος και προκλητικό τρόπο ασχολούνται με ιδιαίτερα μαθήματα και συγκροτούν τμήματα σε παράνομα φροντιστήρια. Από τις 165 περιπτώσεις που επιδόθηκαν, οι 140 έχουν πλήρη περιγραφή με διευθύνσεις και ονόματα.   

Επίσης δόθηκε αριθμός εισηγήσεων από τον Σύνδεσμο για επίλυση των πολλών προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο, και κατ’ επέκταση επηρεάζουν χιλιάδες άνεργους επιστήμονες στην Κύπρο. 

 Η συνάντηση έγινε σε άριστο και εποικοδομητικό κλήμα. Ο κ. Υπουργός είδε με πολύ θετικό τρόπο τις εισηγήσεις του Συνδέσμου. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για πάταξη του φαινομένου της παράνομης διδασκαλίας φροντιστηριακών μαθημάτων από μη δικαιούχα άτομα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *