Ο Διάλογος… www.meafora.gr και Άλλα Συμβάντα…

Το περίφημο blog www.meafora.gr ή www.meafora.com είναι στον αέρα και ο πρώτος που θα καταθέσει άποψη θα είναι ο Υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος. Καλεί μάλιστα και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να κάνουν το ίδιο. Φαντάζομαι ότι εννοεί και εμάς τους Φροντιστές που πάντως δε μας έχει δεχθεί μέχρι τώρα… Η ηγεσία θα στείλει μάλιστα σχετική εγκύκλιο στα σχολεία. Γιατί όχι και στα φροντιστήρια κ. Υπουργέ μιας και μεγαλοπρεπώς δηλώσατε «οι προκαταλήψεις έχουν μπει στο περιθώριο…»

Όσοι Φροντιστές σπεύσατε στο διαδικτυακό διάλογο γιατί η υπόθεση της παιδείας μας αφορά και δεν την χαρίζουμε σε κανένα. Διατυπώστε τις απόψεις σας και υπογραμμίστε τον εκπαιδευτικό μας λόγο.

Οι εξελίξεις στο διάλογο έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποδελτιώνουμε τα τελευταία συμβάντα:

Για τις επικείμενες αλλαγές στη δομή του Λυκείου ενημέρωσε χθες ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, τους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στην Πολιτική Επιτροπή για την Παιδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη για νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών που να αφήνουν περιθώρια πρωτοβουλίας στον εκπαιδευτικό, λιγότερη διδακτέα ύλη ενδεχομένως και «ομαδοποίηση» μαθημάτων συναφών γνωστικών αντικειμένων για να ελαφρύνει το σχολικό πρόγραμμα και να μπορέσουν οι μαθητές να αφομοιώνουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν, σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας με τη χρήση νέων τεχνολογιών και βιβλιοθηκών, αλλά και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας ώστε να λαμβάνονται μέτρα για την άρση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων.

Ομάδες εργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου επεξεργάζονται αυτό το διάστημα συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα, οι οποίες αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στις 11 Μαΐου.

«Το Συμβούλιο έχει εκπονήσει σοβαρό πλαίσιο προτάσεων με περιορισμό της ύλης και εξορθολογισμό του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.

Κατά τα άλλα προχωρούν οι διαδικασίες συγκρότησης των επιτροπών των Πανελλαδικών με διακεκριμένους «ιδιαιτεράδες» να διεκδικούν τη συμμετοχή τους σε αυτές. Ο σεβασμός στη διαδικασία δε σημαίνει ανοχή σε κραυγαλέες περιπτώσεις που προαναγγέλλουν τη συμμετοχή τους στη θεματοδοσία. Όσοι επιθυμούν να διδάξουν εκτός σχολείου ας παραιτηθούν και ας βγάλουν…  μπλοκάκι … όπως οφείλουν να πράξουν άλλωστε οι ασχολούμενοι με τη door-to-door οικοδιδασκαλία σε όποιο μετερίζι και αν βρίσκονται…

Το ιστολόγιο προετοιμάζεται για τις εξετάσεις με ανανεωμένη αισθητικά και αναβαθμισμένη ποιοτικά ενημέρωση συναδέλφων και μαθητών. Η καθημερινή σας επισκεψιμότητα είναι χαρά και ευθύνη…

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *