Ο Δάσκαλος Aποδεικνύει…

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος απάντησε στα ΝΕΑ στον Μιχάλη Αμοιραδάκη και στην προσπάθειά του να διασκεδάσει την πανωλεθρία του, υπέπεσε σε χειρότερα ανομήματα που αιτιολογούνται από την άγνοιά του. Ανύπαρκτο διεθνώς το φροντιστήριο μας λέει ένας τακτικός αρθρογράφος του Βιβλιοδρομίου αγνοώντας βιβλία που κυκλοφορούν και ανατρέπουν την επιτηδευμένη άγνοιά του.
Μάθε λοιπόν σύντροφε από τους Γαργαλιανούς ότι εσύ που διδάσκεις τη διαίρεση στο φροντιστήριο στη Β’ Λυκείου είσαι θεράπων ενός στρεβλού συστήματος και για αυτή τη στρέβλωση φταις εσύ και το φροντιστήριό σου. Πρόσεξε μάλιστα μην αρρωστήσεις από την ασθένεια που θεραπεύεις. Το ιστολόγιο θα αποστείλει στον κ. Γεωργουσόπουλο τα κείμενα της Διεθνούς των Φροντιστών απαλλαγμένο από τις ενοχές που έχει για το σκληρό κείμενο που του αφιερώσαμε. Ο Δασκαλάκος περιγράφει το Ανύπαρκτο και ο Δάσκαλος αποδεικνύει το Υπαρκτό…
Ιδού η απάντηση του κ. Γεωργουσόπουλου.

 

«Λυπάμαι που ένας φροντιστηριακός συνεχώς αξιολογούμενος από τους μαθητές του και μάλιστα μαθηματικός εκπαιδευτικός δεν μπόρεσε στα γραπτά μου (πιθανόν διότι ο ίδιος ασχολείται με γραφήματα) να δει τη διαφορά ανάμεσα στην ασθένεια και στους φορείς μιας ασθένειας.
Εγώ δεν ονόμασα πανώλη τους φροντιστές, αλλά τον άτυπο πλέον θεσμό της ανύπαρκτης εκτός Ελλάδος, διεθνώς, φροντιστηριακής παραπαιδείας. Σε μια πανδημία δεν φταίει όποιος την κολλήσει την ασθένεια. Αφού, ως γνωστόν, αρρωσταίνουν και οι γιατροί.
Η ελληνική φροντιστηριακή παραπαιδεία (όπως η παραοικονομία, το παρακράτος, η παραδιοίκηση- τα λέει έξοχα ο Αλέκος Παπαδόπουλος στο βιβλίο του) απορρόφησε τους ιδιοφυέστερους και ικανότερους εκπαιδευτικούς. Είτε για πολιτικούς λόγους παλαιότερα είτε λόγω ανεργίας είτε λόγω γλίσχρων μισθών στο Δημόσιο, οι καλύτεροι δάσκαλοι δίδαξαν στα φροντιστήρια. Αυτό δεν σημαίνει πως το «σύστημα» που υπηρέτησαν δεν είναι στρεβλό, δεν είναι άρρωστο και μάλιστα υποκατάστατο στη συνείδηση του κόσμου ως το μόνο εχέγγυο υγείας! Αυτό στοχοποίησα.
Ας αφήσει λοιπόν ο κ. πρόεδρος τα γραφήματα και ας δει κατάματα την αλήθεια. Σε θεσμικό καθεστώς δωρεάν παιδείας, το κόστος εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων είναι δυσβάσταχτο και το αποτέλεσμα μηδαμινό. Δεν διάβασε ο κ. πρόεδρος παλαιότερο κείμενό μου, όπου επί πτυχίω φοιτητές (αριστούχοι σε υψηλόβαθμη σχολή με 100% φροντιστηριακή ιστορία) παραδίδουν γραπτά με αξιοθρήνητους βαρβαρισμούς και σολοικισμούς. Έρρει τα κάλα!
Όσο για τους άλλους στοχασμούς του κ. προέδρου, οι αναγνώστες ας κρίνουν!»

Το βιβλίο «Η Ανατροπή του Ελληνικού Μύθου» απεστάλη στα ΝΕΑ και στον κ. Π. Καψή με την παρακάτω υποσημείωση:
Επειδή ο τακτικός αρθογράφος σας κ. Γεωργουσόπουλος έγραψε ότι τα φροντιστήρια είναι διεθνώς ανύπαρκτα, κρίνω ότι μπορείτε να του το δώσετε προς μελέτη.
Δεν επιθυμώ βεβαίως ως «ποινή» να τον «υποχρεώσετε» σε βιβλιοκριτική του παρόντος… Ο Δάσκαλος όμως οφείλει να αποδεικνύει…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *