Το Ιστολόγιο ενός φροντιστή

Το “Ιστολόγιο ενός Φροντιστή” είναι μια απόπειρα εκπαιδευτικού διαλόγου και προβληματισμού με φίλους και συναδέλφους που δίνουν καθημερινά τη μάχη του μαυροπίνακα, στο σχολείο και το φροντιστήριο.

Τα άρθρα που έχουν αναρτηθεί έχουν δημοσιευθεί σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά και αποτυπώνουν τις συντεταγμένες απόψεις των εκπαιδευτικών φροντιστών. Τα περισσότερα απ’αυτά δημοσιεύθηκαν στις φιλόξενες στήλες της σελίδας “Παιδεία” του Κόσμου του Επενδυτή.

 Οι παρουσιάσεις των σεμιναρίων της συμβουλευτικής και του επαγγελματικού προσανατολισμού εμπλουτίσθηκαν με την συνδρομή πολλών και εξαίρετων σε μια διαδρομή χιλιάδων χιλιομέτρων στην ελληνική περιφέρεια.

Μια πολυτάραχη αλλά – ελπίζω – δημιουργική οκταετία στα συλλογικά μας δρώμενα κλείνει σε λίγους μήνες χάριν της εργατικής και εθελοντικής δημοκρατίας την οποία πρεσβεύω ως ιδέα και υπερασπίζομαι ως πράξη. Η δροσιά της δημοκρατίας είναι η ανανέωση και η καλύτερη προπαγάνδα το ατομικό παράδειγμα.

Η σήμανση του δικτυακού ημερολογίου, απο τα σκίτσα και τις φωτογραφίες μέχρι και τα video και τα λογότυπα έχουν κυρίως φροντιστηριακή προέλευση και το άρωμα ενός διεθνούς εκπαιδευτικού φαινομένου.

Από τα γερμανικά “ nachhilfe ” μέχρι και τα λατινοαμερικάνικα “cursinho populares”  οι οπαδοί του εγχώριου θρύλου  θα απογοητευτούν από τη πληθώρα των ντοκουμέντων που συγκεντρώθηκαν εδώ και παρουσιάζονται εκτενώς σ’ένα συγγραφικό πόνημα που με τίτλο “‌το ιδεόγραμμα ενός φροντιστή” θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ταπεινή φιλοδοξία σ’αυτό το εγχείρημα είναι η δική σας συμμετοχή με θέσεις και απόψεις που θα προηγούνται της άγονης κριτικής και της στείρας αντιπαράθεσης.

Η προσωπική δέσμευση για νηφάλιο διάλογο και η υπόσχεση της άμεσης αποστολής των θεμάτων προ των εξετάσεων στην mailing list του blog είναι το δέλεαρ της συμμετοχής σας. Aστειεύομαι ως προς το δεύτερο αλλά κάντε την εγγραφή σας τώρα!

 

                                                              Γεώργιος Κωνσταντίνου Χατζητέγας.

 

 

Υ.Γ.1. Γιούλη το ξαναγράφω, κάνω πλάκα για τα θέματα

Υ.Γ.2 Το πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο έχει τίτλο “Διεθνές Εκπαιδευτικό Φαινόμενο το Φροντιστήριο” και μπορείτε να το “κατεβάσετε” με υπομονή ολίγων λεπτών ∙ τα video  της παρουσίασης θα τα βρείτε στη σχετική ενότητα του blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *