Η Νεκροζώντανη Βάση… του Πορίσματος

Η επιτροπή Μπαμπινιώτη συνεδρίασε χθες και κάποιοι φρόντισαν να διευκολύνουν την πολιτική ηγεσία στην ειλημμένη απόφαση για την κατάργηση της βάσης του 10.
Εμείς το έχουμε γράψει πρώτοι κατηγορηματικά και αποκλειστικά ότι η βάση θα καταργηθεί από φέτος. Η διαδικασία όμως της «κοινωνικής» νομιμοποίησης μέσω επιτροπών δημάρχων και πολιτευτών είναι αστεία.
Κάποιοι χθες, με φανερή τη δυσφορία του προέδρου του ΣΔΠΕ, αντί να ασχοληθούν με τις ουσιαστικές αλλαγές που έχει ανάγκη το σχολείο και το εξεταστικό έριξαν τις λαϊκιστικές φωτοβολίδες της κατάργησης. Κατά τα άλλα το Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 18 Νοεμβρίου για προτελευταία φορά και στις 20 Νοεμβρίου σε πανηγυρική συνεδρίαση μετεξέλιξης σε Ανεξάρτητη Αρχή. Μερικοί πιέζουν στο τελικό πόρισμα να διατυπωθεί ξεκάθαρα η απαίτηση για κατάργηση της βάσης. Λέτε να είναι το μόνο προτεινόμενο μέτρο που θα εφαρμοσθεί τελικά;
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Όταν δεν είχαμε τη βάση με πηχαίους τίτλους γράφαμε ότι είναι αδύνατον με 3,5 βαθμό πρόσβασης να εισάγεται κάποιος στην τριτοβάθμια. Τώρα θα πανηγυρίζουμε την άρση του «κοινωνικού αποκλεισμού» των χαμηλόβαθμων υποψηφίων που παράγει το σχολείο. Μίλτο Σαχτούρη μόνο εσύ αγγίζεις το σισύφειο μαρτύριο της νεκροζώντανης βάσης στον «Νεκρό της ζωής μας Ιωάννη Βενιαμίν Δ’ Αρκόζι».
 

Ο Ιωάννης Βενιαμίν δ’ Αρκόζι που πέθανε –

εν ζωή – και αναστήθηκε μόλις νυχτώνει

κάθε βράδυ σφάζει τα κοπάδια του – γίδια βόδια και

πρόβατα πολλά – πνίγει όλα τα πουλιά του αδειάζει

τα ποτάμια του και πάνω στον κατάμαυρο σταυρό

που ’χει στημένο καταμεσίς στο δωμάτιό του

σταυρώνει την αγαπημένη του. Ύστερα κάθεται μπρος

στ’ ανοιχτό παράθυρο καπνίζοντας την πίπα του

φτωχός και δακρυσμένος και σκέφτεται να’ χε

κι αυτός κοπάδια βόδια γίδια και πρόβατα πολλά

να ’χε ποτάμια με γρήγορα ολοκάθαρα νερά

να θαύμαζε κι αυτός το φτερούγισμα των πουλιών

να χαίρονταν κι αυτός τη ζεστή ανάσα της γυναίκας

Σύντροφε Οδυσσέα θα υποκλιθώ στην πολιτική σου ευφυΐα και διορατικότητα αν το μόνο που θα απομείνει από την επιτροπή θα’ ναι η κατάργηση της βάσης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *