Είμαστε Δυο Είμαστε Τρεις… Είμαστε Χίλιοι Δεκατρείς !

Το γνωστό τραγούδι του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με στιχουργό τον ίδιο, θυμήθηκα όταν η πολυήμερη έρευνα της νέας ηγεσίας της παιδείας έφθασε χθες στο ποθητό αποτέλεσμα. Χίλιοι δεκατρείς οι αποσπασμένοι στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου.

Το πλέον παράλογο της υπόθεσης με τα κενά στα σχολεία είναι ότι η χώρα μας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2009, εμφανίζεται πρώτη μεταξύ των χωρών – μελών του Οργανισμού στην αναλογία εκπαιδευτικών – μαθητών με 117,4 εκπαιδευτικούς ανά 1.000 μαθητές όλων των βαθμίδων όταν ο μέσος όρος ΟΟΣΑ είναι 76,4. Και όμως, κάθε χρονιά τα κενά στα σχολεία της χώρας είναι πολλά και οι χαμένες διδακτικές ώρες δεκάδες, γράφουν τα χθεσινά Νέα.

Κατά τα άλλα, η εκπαιδευτική επικαιρότητα εξαντλείται στη διαγραφόμενη διαμάχη για τον σταυρό στην τάξη και την ρατσιστική εξαίρεση των ειδικών σχολείων από την επιδότηση αγοράς laptop.
Το Σαββατοκύριακο όμως το θερμόμετρο της εκπαιδευτικής ειδησεογραφίας θα ανέβει. Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται και ο νέος γενικός του Υπουργείου και όπως λένε οι επαΐοντες θα είναι πανεπιστημιακός

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *