Δομές Ελεύθερης Εκπαίδευσης από τον ΣΕΦΚ

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης καθιερώνει δομές ελεύθερης φροντιστηριακής εκπαίδευσης χωρίς κανένα χρηματικό αντάλλαγμα. Το ιστολόγιο αναδημοσιεύει τη σχετική απόφαση.
«Η γενικευμένη φτώχεια και ανεργία που επιβάλλει η χούντα κυβέρνησης – τρόικας – ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ απαξιώνουν και διαλύουν το δημόσιο σχολείο. Τα βιβλία γίνονται είδος πολυτελείας και η φωτοτυπία αποκτά μυθική αξία, γι΄ αυτό αφαιρείται μόνο άμα τη επιδείξει της, ούτως ώστε την επόμενη διδακτική ώρα να χρησιμοποιηθεί από άλλους μαθητές σε άλλο τμήμα.
Η γνώση είναι άμεσα συνδεμένη με την παραγωγή και τη λειτουργία της αγοράς, η χορήγησή της έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα και ο τρόπος που μεταδίδεται σε βασικό μέσο αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας.
Ο ταξικός φραγμός σε ένα σχολείο με εξετάσεις σφαγείο υψώνεται ανυπέρβλητος, καθώς οι μαθητές στοιβάζονται στις τάξεις και οι διευθυντές παίρνουν εντολή από την υπουργό Διαμαντοπούλου να μετατρέψουν τα σχολεία σε αναμορφωτήρια.
Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καλεί όλα τα σωματεία της εκπαίδευσης και τα κινήματα πόλης να πάρουμε μαζί την υπόθεση στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε δομές ελεύθερης εκπαίδευσης όπου θα παραδίδονται μαθήματα για μαθητές Λυκείου, χωρίς κανένα χρηματικό αντάλλαγμα. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά εντάσσεται στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που διαλύει το δημόσιο σχολείο, εναντιώνεται στην εμπορευματοποίηση και την αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *