Έκλεισε Πριν Ανοίξει

Τα σχέδια για λειτουργία Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «παγώνει» το υπουργείο Παιδείας. Με έγγραφό του προς τον πρύτανη του ιδρύματος, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Ιωάννης Πανάρετος ζητεί να μη συνεχιστούν οι διαδικασίες για την κάλυψη θέσεων διδασκόντων. Το θέμα ανέδειξε η «Κ» στο φύλλο της του περασμένου Σαββάτου 28/5.

Ειδικότερα, ο κ. Πανάρετος στο έγγραφο προς τον πρύτανη κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη αναφέρει ότι «εν όψει του επικείμενου γενικότερου σχεδιασμού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρακαλούμε να μη συνεχιστούν οι εκκρεμείς διαδικασίες πλήρωσης θέσεων μελών ΔΕΠ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του πανεπιστημίου σας».

Η Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει ιδρυθεί από το 2009, και για να αρχίσει να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 προκηρύχθηκαν τρεις θέσεις διδασκόντων στις βαθμίδες του καθηγητή ή αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Αρχιτεκτονικός και Αστικός Σχεδιασμός».

Να σημειωθεί επίσης ότι από το 2010 έχει ιδρυθεί Αρχιτεκτονική και στο Παν. Δυτικής Μακεδονίας (θα έχει έδρα στην Καστοριά), ενώ συνολικά 22 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ αναμένουν έγκριση για να λειτουργήσουν…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *