Μετεγγραφικό Μπάχαλο…

 Η Λία, η Φωτεινή και ο Γιάννης είναι τρεις από τους 60 επιτυχόντες στο τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Δημοκριτείου που έχουν τις προϋποθέσεις της μετεγγραφής, αλλά η πολυπόθητη και αυτονόητη αντιστοίχιση του νεότευκτου τμήματος, ως συνέπεια αβελτηρίας και αβδηριτισμού, τους αποστερεί το δικαίωμα να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Νέοι άνθρωποι στο ξεκίνημα των ανωτάτων σπουδών τους γνωρίζουν την κρατική προχειρότητα, την αδιαφορία των μανδαρίνων και την παντελή έλλειψη υπευθύνων. Τα σχόλιά τους στο άρθρο του ιστολογίου «Αβελτηρία και Αβδηριτισμός» είναι ενδεικτικά της αβεβαιότητας στην οποία έχουν περιέλθει. Μήπως τα Μ.Μ.Ε. πρέπει να αξιολογήσουν την αδικία και να επιταχύνουν την κρατική βραδύτητα και την εγκεφαλική αδράνεια: Ζητείται ευθύνη, βούληση και προπαντός σεβασμός σε νέους που «ξενερώνουν» από τη γενικευμένη απάθεια όλων μας. Κάπως έτσι το σύστημα μας εκτρέφει τους μπαχαλάκηδες!

Το χρονικό πάντως της υπόθεσης έχει ως εξής: στις 24/11 το ΣΑΠΕ με πολύμηνη καθυστέρηση έρχεται να επικυρώσει τις αντιστοιχίες των νέων τμημάτων. Ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. ή κάποιος νόμιμος εκπρόσωπος του πανεπιστημίου απουσιάζει από τη συνεδρίαση. Το αίτημα της αντιστοίχισης απορρίπτεται με το επιχείρημα ότι το νέο τμήμα δεν έχει πρόγραμμα σπουδών! Ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. στις 4/12 δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι αγνοούσε τη σύγκλιση του ΣΑΠΕ και ότι πρόγραμμα υπάρχει! Ποιος θα δώσει τέλος στην κωμική γελοιότητα του κράτους που οδηγεί σε μια τραγική κατάσταση τους νέους μας;  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *