Η Τελευταία Πράξη… του Άρη

Μια μέρα πριν από τις εκλογές και με ορατό το διαγραφόμενο κίνδυνο η νέα ηγεσία να μην υλοποιήσει τις νομικές δεσμεύσεις της προηγούμενης ο καπετάνιος Άρης υπέγραψε. Αυτά συμβαίνουν μόνο εδώ στη χώρα της προχειρότητας και όποιος πρόλαβε… Γιατί αν περίμενε κανένας το κυβερνητικό πρόγραμμα για τα κολλέγια μάλλον θα ήταν αφελής.

Την υπογραφή της άδειας λειτουργίας των κολεγίων ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων, με το ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει την απόφαση του απερχόμενου υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου, μόλις 24 ώρες πριν από τη λήξη της προεκλογικής περιόδου.

«Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την αδιαφανή απόφαση για αδειοδότηση των κολεγίων, μόλις 24 ώρες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου και θέτει δημόσια το ερώτημα, ποιο σκεπτικό και ποιες σκοπιμότητες οδήγησαν τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας, κ. Σπηλιωτόπουλο, σε μια τέτοια απόφαση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ιπποκράτους.

Νωρίτερα, έγγραφη κοινοποίηση του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων ανέφερε ότι «τώρα πλέον, το υπουργείο Παιδείας και επομένως και οι ενδιαφερόμενοι, γνωρίζουν ποια είναι τα Κολλέγια, με ποια Πανεπιστήμια συνεργάζονται, ποια προγράμματα σπουδών προσφέρουν, τι τίτλους σπουδών αποκτούν οι απόφοιτοι. Τώρα πλέον, δεν θα μπορεί κανένα Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών να ονομάζεται Κολέγιο, ούτε να συνεργάζεται με Πανεπιστήμιο Εξωτερικού. Άρα θα ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο και θα προστατεύονται οι υποψήφιοι φοιτητές».

«Με βάση τον νόμο των Κολεγίων αναγνωρίζονται πλέον οι συνεργασίες των Κολεγίων με ξένα Πανεπιστήμια μια κατάσταση που από πολλούς αμφισβητούνταν στο παρελθόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι όσοι φοιτούν σε ευρωπαϊκά Κολέγια δικαιούνται, όπως αναφέρει, πλήρη αναγνώριση των πτυχίων τους με βάση την σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, εφόσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις

πηγή: www.in.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *