«Μιλάμε για Παιδεία»…Χωρίς τους Φροντιστές

 Όπως ακριβώς το ΥΠΕΠΘ φοβάται μια πρόσκληση στους Φροντιστές στην πανηγυρική έναρξη του Διαλόγου και το ομογάλακτο ΠΑΣΟΚ του πολιτικού κόστους και του «ανοιχτού σχολείου» δεν τολμά να δυσαρεστήσει τις συντεχνίες που δυναστεύουν την παιδεία.

Στο forum «Μιλάμε για την Παιδεία» που διοργανώνει την Κυριακή το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ οι φροντιστές δεν εκλήθησαν παρά τις πολλές επίσημες διαβεβαιώσεις. Γιατί άραγε; Το πολιτικό ψέμα είναι πάντα εύκολο.

Δεν πειράζει κ. Πρόεδρε και φίλτατοι σύντροφοι του κρατικού μοντέλου. Εμείς θα επιβιώνουμε σε πείσμα της «δημοκρατίας σας» και θα απαριθμούμε τους πολιτικούς βλάκες που πιπιλάνε ακόμα την καραμέλα της αρρωστημένης αντίληψης περί φροντιστηρίων όπως συμβαίνει εδώ και 100 χρόνια.

Η οργή του Μιχάλη στο παρακάτω μήνυμα μας εκφράζει όλους και το προσυπογράφουμε ως δάσκαλοι που απαξιώνονται από τα βολεμένα τρωκτικά μιας πολιτικής που χωρίζει τους Έλληνες στα δύο. Αυτούς που είναι εντός των τειχών κουτσοβολεμένοι και αυτούς που παράγουν αξία που επιλέγεται από το κοινωνικό σύνολο.

Ακολουθεί το μήνυμα του Μιχάλη στους «συνομιλητές» της παιδείας:

Εκ μέρους των χιλιάδων συναδέλφων μου από όλη την Ελλάδα, θα ήθελα…

… να σας συγχαρώ για τη δημοκρατικότητά σας και το μεγαλείο με το οποίο αντιλαμβάνεστε τις «ανοιχτές» διαδικασίες…

… να σας ευχαριστήσω, που προστατεύετε την εκπαίδευση των παιδιών μας, από τη φωνή όλων αυτών που τους κάνουν μάθημα κάθε απόγευμα… (αναφέρομαι βέβαια στους νόμιμους και φορολογούμενους βλάκες, γιατί οι παράνομοι και «μαύροι» «έξυπνοι» θα είναι εκεί, στις τιμητικές θέσεις που, κατά τη γνώμη σας, τους αξίζουν…)

Σας υπόσχομαι ότι θα εργαστώ σκληρά, ώστε 38 σύλλογοι της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.), οι 10.000 φροντιστές, οι 40.000 καθηγητές των φροντιστηρίων, οι 150.000 μαθητές μας και οι 300.000 γονείς τους, να ενημερωθούν αναλυτικά για το περί του διακιού αίσθημα που σας διακατέχει, καθώς και για την υπέροχη δημοκρατική σας ευαισθησία.

Είμαι βέβαιος ότι και τα δύο, θα εκτιμήσουν όπως τους αξίζει.

Συμπληρώνω την άποψη του Μπόρις Βιάν στο βιβλίο που τους ταιριάζει «θα φτύσω στους τάφους σας»

«Το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή, είναι να βγάζεις βιαστικά τα συμπεράσματά σου, ανάλογα με την περίσταση. Γιατί είναι γεγονός ότι τα άτομα έχουν πάντοτε δίκιο – και οι μάζες έχουν πάντα άδικο. Προσοχή όμως: δεν πρέπει να δούμε στη στάση αυτή κάποιους κανόνες της ανθρώπινης συμπεριφοράς · οι κανόνες δε χρειάζεται να είναι γραπτοί για να τους ακολουθήσουμε. Μόνο δύο πράγματα έχουν σημασία: ο έρωτας, κάθε είδους έρωτας, με κάθε είδους ωραία κορίτσια, και η μουσική του Ντιούκ Έλλινγκτον, ή η παραδοσιακή τζαζ. Τιποτ’άλλο δε μετράει, γιατί τα υπόλοιπα είναι άσχημα.»

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *