Η Άννα και οι Λύκοι…

 Την πολιτική αλληγορία του Κάρλος Σάουρα με την Τζεραλντίν Τσάπλιν θυμήθηκα καθώς πριν αλέκτωρ λαλήσει κάποιοι παίρνουν αποστάσεις από τη βάσανο του διαλόγου και της συναίνεσης η οποία κοστίζει κομματικά. Μετά το δακρύβρεχτο «βοηθήστε μας να μείνουμε» του κ. Πανάρετου προσέξτε τις χθεσινές εξελίξεις με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μπαμπινιώτη στον City 99,5 αναφορικά με το εξεταστικό, που παρουσιάσαμε στη χθεσινή δημοσίευση.

Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Η Ν.Δ. έχει προσέλθει στο διάλογο με tabula rasa, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει προσέλθει με συγκεκριμένη πρόταση. Θέλω να πω στον υπουργό και στον κύριο Μπαμπινιώτη, ότι κανείς δεν έχει την «εξουσιοδότηση» να ανακοινώνει προτάσεις από ραδιοφώνου.»

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος από την Πάτρα ανταπάντησε καλύπτοντας τις δηλώσεις Μπαμπινιώτη: «Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Μπαμπινιώτης κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του. Άλλωστε αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πήγε καλά, έβγαλε αρκετά και γόνιμα συμπεράσματα και η αίσθηση μου είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο στην εξέταση ζητημάτων που απασχολούν κυρίως το στόχο μας, που είναι η αναμόρφωση του σχολείου.»

Ο κ. Μπαμπινιώτης διευκρίνισε ότι οι προσωπικές του απόψεις δε θα τύχουν «ιδιαίτερης» μεταχείρισης και θα τεθούν ισότιμα στη δοκιμασία της διαβούλευσης. Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα το οποίο προ πολλού το ιστολόγιο έχει προαναγγείλει: κάποιοι φλερτάρουν περισσότερο την ιδέα του πετροπόλεμου παρά εκείνη της συναίνεσης. Τα προσχήματα για μια αποχώρηση δε θα λείψουν…. Η μόνη σωτηρία για το Διάλογο είναι το άνοιγμα του στην κοινωνία. Ακούστε κ. Πρύτανη τη φωνή των Φροντιστών. Προγραμμάτισε καμιά 50αριά ανοιχτές εκδηλώσεις παντού και δείτε αυτούς που απέχουν να … σπεύδουν. Όσο για την Άννα της αλληγορίας και τους Λύκους ξαναδείτε την υπέροχη ταινία και θα βρείτε εύκολα την αντιστοιχία…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *