Κάτω από το Τραπέζι…

Το ιστολόγιο με τον απολογισμό 80 και πλέον δημοσιεύσεων το 2008 εκπέμπει στη συχνότητα των φροντιστών και των δασκάλων…Το πρώτο θέμα της νέας χρονιάς έρχεται από την Κύπρο και τον Πρόεδρο του ΣΙΦΚ Μάριο Χαραλάμπους ο οποίος μας στέλνει την ανοικτή επιστολή του Συνδέσμου προς όλους εκείνους τους θεματοφύλακες της νομιμότητας που υποθάλπτουν και θωπεύουν εν ονόματι του πολιτικού κόστους την μάυρη αγορά της παιδείας και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι…

Ανοικτή Επιστολή

29 Δεκεμβρίου 2008

Προς

Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Υπουργό Οικονομικών

Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πρόεδρο και Μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής

Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχηγό της Αστυνομίας και Αστυνομικούς Διευθυντές επαρχιών

Διευθυντές Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Διευθυντή Φόρου Εισοδήματος

Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Κοινοτικά Συμβούλια

Συνδικαλιστές ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων (ΣΙΦΚ), αντιπροσωπεύει 150  εγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτικά Φροντιστήρια και Ινστιτούτα όλων των ειδικοτήτων, που απασχολούν εκατοντάδες άτομα. Είναι μέλος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φροντιστηρίων και της αντίστοιχης Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, της οποίας είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη.

Εξακτινώνει τις δραστηριότητες του σε παροχή εξειδικευμένης μόρφωσης και φροντίζει όλες τις ηλικιακές ομάδες στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές εξετάσεις.

Τα Ινστιτούτα και Φροντιστήρια μέλη του Συνδέσμου μας, λειτουργούν με ψηλές προδιαγραφές εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της ασφάλειας όσων φοιτούν σε αυτά.

Απασχολούν προσωπικό με εξειδικευμένα ακαδημαϊκά προσόντα και είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις προσδοκίες όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει νόμους που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων και ανέθεσε την εφαρμογή τους στους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας. Δυστυχώς οι νόμοι παραβιάζονται ασύστολα από τους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας εκπαίδευσης, από μέλη άλλων Δημοσίων Υπηρεσιών, λειτουργούς Ημικρατικών Οργανισμών και από ιδιώτες.

Ο Σύνδεσμος μας καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και τα επαρχιακά Γραφεία Παιδείας να εφαρμόσουν το νόμο. Οι εκπαιδευτικοί του Δημοσίου καθοδηγούν το Σεπτέμβρη τους μαθητές να εγγράφονται στα ΚΙΕ. Μέχρι το Δεκέμβρη, στα ΚΙΕ μένουν οι μαθητές των φτωχών οικογενειών. Οι μαθητές των μέσων και άνετων οικονομικά οικογενειών μεταφέρονται στα σπίτια των καθηγητών όπου το μάθημα γίνεται εκ περιτροπής από σπίτι σε σπίτι με δίδακτρα απίστευτα ψηλά (ακούγονται ποσά μέχρι €200 το μήνα ανά μάθημα, ανά μαθητή) επί δεκάμηνης βάσης και με διψήφιους αριθμούς τμημάτων. Οι πίνακες μεταφέρονται βράδυ από σπίτι σε σπίτι, για να μην καταγγελθούν από την αστυνομία, μέχρι και με διπλοκάμπινα.

Οι αστυνομικοί διευθυντές των πόλεων, που ξέρουν καλά ότι τα μέλη της αστυνομικής δύναμης έχουν τα παιδιά τους στο παρασύστημα, δεν έπρεπε αυτεπάγγελτα να εφαρμόσουν τους νόμους; Η αστυνομία έχει καθήκον να εφαρμόζει αυτεπάγγελτα τους νόμους του Κράτους. Δεν χρειάζεται να καταγγέλλουν οι πολίτες την παρανομία.

Οι ταμπέλες – πινακίδες των παράνομων φροντιστηρίων κρέμονται στα μπαλκόνια, πολλές φορές δίπλα στους αστυνομικούς σταθμούς και πάνω από τα κεφάλια των αστυνομικών.

Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας τι κάνουν; Ο νόμος εργαλείο της έννομης λειτουργίας  μιας Πολιτείας αχρηστεύεται και εξευτελίζεται καθημερινά.

Οι χιλιάδες παρανομούντες δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ημικρατικών  οργανισμών και οι παράνομοι ιδιώτες κάνουν κύκλο εργασιών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα μαύρα και κάτω από το τραπέζι.   Η φοροδιαφυγή στο χώρο τούτο είναι τεράστια. Γιατί οι διευθυντές του Φόρου Εισοδήματος δεν ανοίγουν τους φορολογικούς φακέλους σε όλους τους παράνομους που διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους με ταμπέλες, δημοσιεύσεις διευθύνσεων και προσόντων;

Οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτικοί Άρχοντες γιατί δεν στέλλουν τα συνεργεία τους να μαζέψουν τις παράνομες ταμπέλες και πανό από τους δρόμους; Γιατί δεν κατεδαφίζουν τα εκατοντάδες παράνομα υποστατικά (γκαράζ, λυόμενα κλπ) που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται σαν φροντιστήρια; Μήπως έχουν πολεοδομικές άδειες, μήπως πληρώνουν τέλη σκυβάλων, άδειες διατήρησης επαγγελματικών υποστατικών και επαγγελματικές άδειες;

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων. Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Κύριοι Βουλευτές. Ψηφίσατε και τροποποιήσατε τους Νόμους απλά με απάθεια καμαρώνετε την αχρήστευση τους. Θα ψηφίσετε προϋπολογισμούς όπου περιλαμβάνονται κονδύλια για την παιδεία. Πώς ανέχεστε να διαφεύγουν τα ανυπολόγιστα εισοδήματα των παράνομων φροντιστηρίων; Πως ανέχεστε ένα σημαντικό μέρος των δαπανών για την Παιδεία να διατίθεται στην κάλυψη των ελλειμμάτων των ΚΙΕ χωρίς καμιά έγκριση;

Κυρία Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.  Κύριοι διευθυντές των επαρχιακών γραφείων Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παράνομης απασχόλησης σε φροντιστήρια διαφεύγουν των εισφορών τους. Πόσο θα αντέξουν τα ταμεία σας για τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές;

Κύριοι της ΟΕΛΜΕΚ, της ΟΛΤΕΚ και της ΠΟΕΔ. Είστε συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πώς ανέχεστε, μέλη σας να παραβιάζουν νόμους και θεσμούς του κράτους χωρίς να λαμβάνετε μέτρα εναντίον τους, αφήνοντας να αιωρούνται οι κατηγορίες για το σύνολο των μελών σας;

Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχετε εκλεγεί για να χειρίζεστε το Εθνικό Θέμα αλλά και την Εσωτερική Διακυβέρνηση. Εάν όλοι οι πιό πάνω θεσμοί, αξιωματούχοι και λειτουργοί δεν εφαρμόζουν το νόμο, ΠΙΑΣΤΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ. 

 Μήπως πρέπει να καταφύγουμε και εμείς στην παρανομία για να επιβιώσουμε;

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΙΦΚ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *