One Reply to “[video]Συνέντευξη Τύπου στη Δυτική Μακεδονία για τα Μαύρα Ιδιαίτερα”

  1. H διάσταση του όλου φαινομένου είναι , πολλές φορές έχουμε πει, οικονομική , κοινωνική και κυρίως ηθική, όπως επαρκώς τονίστηκε και στη συνέντευξη τύπου. Το οικονομικό έγκλημα , η διάδοση και αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων προς όφελος των οικονομικά και κοινωνικά ισχυρών δεν είναι η μόνη πλευρά του πράγματος. Ο εθισμός των νέων παιδιών στην τακτική της εξαγοράς και των δικτύων προστασίας μέσα στο σχολείο , η εξασφάλιση προνομιακής μεταχείρισης εις βάρος άλλων και η διαμόρφωση δικτύων αλληλοεξυπηρέτησης ευτελίζουν την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία και αλλοτριώνουν συνειδήσεις νέων ανθρώπων.
    Οι παρενέργειες του φαινομένου διαφαίνονται στην εκπαιδευτική πρακτική , αλλά μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στην άρση του αδιάβλητου των Πανελλαδικών εξετάσεων , καθώς οι επίορκοι εκπαιδευτικοί ασφαλώς μπορούν να είναι και επιτηρητές ή να παίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία των εξετάσεων, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό. ΟΙ μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία από τη διαπαιδαγώγηση νέων πολιτών – ψευδομαρτύρων και συνεργών παρανόμων πράξεων μπορούν να προδικασθούν. Δυστυχώς όλοι μας εκπαιδεύουμε σε σχολεία και φροντιστήρια τους αυριανούς εκπαιδευτικούς και τους αυριανούς πολίτες , όπως είπε και ο Μιχάλης ο Γράβας.
    Πάντως οι ευθύνες για το φαινόμενο δεν βαρύνουν μόνο τους επίορκους καθηγητές του δημοσίου. Βαρύνουν ασφαλώς και τους γονείς συνεργούς όσο και αν οι τελευταίοι νομίζουν ότι έτσι προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στα παιδιά τους στο πλαίσιο μιας νοοτροπίας υπερπροστατευτικότητας και πελατειακής λογικής. Ευθύνες ωστόσο έχουμε και όλοι όσοι ανεχόμαστε το φαινόμενο : έντιμοι εκπαιδευτικοί των σχολείων , κρατικοί λειτουργοί και συνδικαλιστές , που το υποθάλπουν , αλλά και όλοι εμείς αν δεν το αναδεικνύουμε και δεν αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για την περιστολή του. Είναι υπόθεση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, την οποία με κάθε τρόπο οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *