Πάμε και για Ιδιαίτερα

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας καταγγέλλει το γεγονός ότι εκπαιδευτικός στο 1ο Λύκειο Κατερίνης διακινεί έναντι αμοιβής σε μαθητές και μαθήτριες της Α' τάξης, συρραφή από φωτοτυπημένα «βοηθήματα» για το μάθημα της «Νεοελληνικής γλώσσας». Μάλιστα, σε απόσπασμα του «βοηθήματος» για την ανάπτυξη θέματος έκθεσης εξισώνει το φασισμό – ναζισμό με τον Κομμουνισμό και τον Χίτλερ με τον Στάλιν.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας σημειώνει: «Η πράξη αυτή είναι απαράδεκτη και ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, τουλάχιστον εκείνου που τάσσεται με τη δημόσια δωρεάν παιδεία και αγωνίζεται γι' αυτήν, εκτός αν ο εκμαυλισμός συνειδήσεων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που τα πάντα πωλούνται και αγοράζονται.

Θεωρούμε, επίσης, ότι μέρος του περιεχομένου του είναι απαράδεκτο επιστημονικά και ανιστόρητο. Δεν μπορεί να εξισώνεται ο σοσιαλισμός που γνώρισε η ανθρωπότητα με το φασισμό και το ναζισμό, γεννήματα του καπιταλισμού και των μονοπωλίων, είναι αδιανόητο να εξισώνεται το θύμα με το θύτη. Όσο και αν προσπαθούν με τέτοια κατάπτυστα κείμενα, δεν πρόκειται να σβήσουν την προσφορά του σοσιαλισμού στους εργαζόμενους όλου του κόσμου, στον παγκόσμιο πολιτισμό». (πηγή Ριζοσπάστης)

Σημείωση του ιστολογίου: Μήπως το ΠΑΜΕ πρέπει να ασχοληθεί και με όσους καθηγητές του 1ου Λυκείου της Κατερίνης ασκούν προκλητικώς και παρανόμως την απογευματινή παραοικονομία των ιδιαιτέρων; Μήπως πρέπει να δει τι συμβαίνει σ’ όλο τον νομό και να μαζέψει και μερικούς επίορκους που ισχυρίζονται μάλιστα ότι ανήκουν στο μέτωπο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *