Αποσπασμένοι και Εξαφανισμένοι

Υπέροχες αποκαλύψεις και εξαιρετικοί διάλογοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Μάθαμε ότι ο άλλοτε τόπος της εξορίας των Αριστερών ο Άη Στράτης είναι ο πολυπόθητος τόπος διορισμού εκείνων που έχουν κυβερνητικές διασυνδέσεις προς απόσπαση. Αν κατάλαβα καλά όμως από το διάλογο ο νύν υφυπουργός χρεώνει στον προηγούμενο όχι μόνο την απόσπαση αλλά και την εξαφάνιση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών. Πώς έλεγε σύντροφε Οδυσσέα εκείνο το αντάρτικο τραγούδι; «Εγώ Άη Στράτη, Άη Στράτη δε φοβάμαι είναι κι αυτή μια ελληνική γωνιά, τα μαύρα τα μαλλιά μας κι αν ασπρίσαν»… δε βάλαμε μυαλό. Δείτε το συγκλονιστικό διάλογο: «Που είναι ρε …οι αποσπασμένοι οέο!» ή «Αποσπασμένοι και … Εξαφανισμένοι»
 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) : Θα σας πω ένα παράδειγμα, για τον Αη Στράτη που έχει αναφερθεί και η Υπουργός σε αυτό. Στον Αη Στράτη υπηρετούν θεωρητικά αυτή τη στιγμή 45 εκπαιδευτικοί. Ξέρετε πόσους μαθητές έχει ο Αη Στράτης στο γυμνάσιο και στις λυκειακές τάξεις; Έχει 10 μαθητές. Αυτή τη στιγμή στον Αη Στράτη υπάρχουν 11 εκπαιδευτικοί. Υπάρχουν άλλοι 5 οι οποίοι είναι σε άδεια.  Υπάρχουν άλλοι 5 οι οποίοι είναι σε άλλα λύκεια ή γυμνάσια, όπου δεν δικαιούνται μόρια. Και όμως έχουν τοποθετηθεί στον Αη Στράτη για να παίρνουν τα μόρια και βρίσκονται κάπου αλλού. Υπάρχουν όμως 25 που είναι σε άλλες υπηρεσίες. Από αυτούς τους 25, οι 20 δεν πέρασαν ποτέ από τον Αη Στράτη, δεν τους έχει δει ο Αη Στράτης.  

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ: Ελπίζω να υπήρχαν και όχι να υπάρχουν στο εξής.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Βεβαίως. Αυτό θα αλλάξουμε. Γι’ αυτό με τη νέα πρόταση που έκανε η Υπουργός και με τη νέα ρύθμιση…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ: Δεν θα υπάρχουν σε λίγο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Σε λίγο. Γιατί επτά από αυτούς, κύριε Πρόεδρε, είναι αποσπασμένοι στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, επτά της πληροφορικής. Δεν καταλαβαίνει κανείς γιατί χρειαζόντουσαν αυτοί οι επτά στο Υπουργείο Παιδείας, τους οποίους δεν μπορώ να τους βρω κιόλας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Τι λέτε, κύριε Υπουργέ, για τους υπαλλήλους λέτε; Τι είναι αυτά;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Σας παρακαλώ μη διακόπτετε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Τους επτά που έχετε αποσπάσει και τους έχετε πάρει μαζί σας, δεν τους βρίσκουμε πουθενά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Τι είναι αυτά που λέτε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Παρακαλώ πολύ, να μην γράφεται στα πρακτικά τίποτα από τις διακοπές.

Ευχαριστώ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Ακόμα και εάν εκεί ή εάν εκεί κάναμε μειώσεις μισθών ή πάγωμα μισθών θα λύναμε το πρόβλημα; Ο μισθός είναι το πρόβλημα ή η στρεβλή λειτουργία που έχουμε;

Πιστεύω ότι ο Προϋπολογισμός αυτός θα ψηφιστεί στη Βουλή, αλλά κλείνω λέγοντας ότι η κρίση αυτή είναι και μια ευκαιρία. Ίσως όμως να είναι και η τελευταία ευκαιρία. Σας ευχαριστώ πολύ.

(χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Αυτό υπογραμμίζει και το ιστολόγιο· ίσως να μιλάμε για την τελευταία ευκαιρία στην τελευταία χώρα του υπαρκτού παραλογισμού.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *