Εκπαιδευτική Επικαιρότητα…

Μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο καθιερωμένων φροντιστηριακών ενημερώσεων κατά τη διάρκεια των οποίων γονείς και δάσκαλοι συνδράμουν στον προσανατολισμό και την πρόοδο των έφηβων μαθητών μας σε μια πρωτόγνωρη και ουσιαστική επικοινωνία, είμαστε έτοιμοι για ένα μικρό εβδομαδιαίο απολογισμό.

Εκατοντάδες συνάδελφοι φροντιστές απ’όλη τη χώρα συνυπέγραψαν στο ιστολόγιο την αξίωση αναγνώρισης της εκπαιδευτικής εμπειρίας που αποκτάται στα φροντιστήρια. Δεκάδες φροντιστήρια μας απέστειλαν τη συγκατάθεση όλων των καθηγητών τους. Εκατοντάδες μηνύματα απεστάλησαν στην πολιτική ηγεσία και δεκάδες σχετικές αναρτήσεις έγιναν στη σελίδα του Υπουργείου της Παιδείας. Το μήνυμα της βάσης απλό και κατανοητό προκάλεσε αίσθηση και έδωσε στο ιστολόγιο τη μεγαλύτερη από ποτέ επισκεψιμότητα. Υπήρξαν και ελάχιστες ενστάσεις ακραίων ψιθύρων γραφικής μιζέριας. Το άθροισμα των χιλίων και πλέον υπογραφών δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Κατά τα άλλα ο εκπαιδευτικός διάλογος συνεχίσθηκε με την αναμενόμενη απάντηση – από του «Βήματος» της Κυριακής  – του κ. Μπαμπινιώτη… με πολλούς παραλήπτες. Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο του κ. καθηγητή και ανακαλύψτε ποιους φωτογραφίζει ως εκφραστές της μονομέρειας και της «ιδεολογικής τύφλωσης»!

Η εκπαιδευτική ειδησεογραφία συμπληρώνεται από εύγλωττους τίλους: «πνιγμένη στα χρέη η παιδεία», «κλειστά σχολεία… αλλά ανοιχτά φροντιστήρια», «όχι άλλα ΤΕΙ… λέει η Άννα», «νέο Π.Δ. για τα κολλέγια με αυστηρές εξετάσεις από τους επαγγελματικούς φορείς». Μέσα στο κλίμα των ημερών μην παραλείψετε να διαβάσετε το άρθρο του Γιώργη Γιατρομανωλάκη οι περιλειπόμενοι. Καλή εβδομάδα σ’ όλους τους καλούς φίλους και καλή δύναμη μέχρι τη μικρή ανάπαυλα των εορτών!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *