Το Ολοήμερο Λύκειο και το Φροντιστήριο.

«Θα τολμήσει η νέα κυβέρνηση να καταργήσει το " Λύκειο – Φροντιστήριο ";» αναρωτιέται ο κ. Μπαμπινιώτης από τις επιφυλλίδες του χθεσινού Βήματος.

Η απάντηση έρχεται από το σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, το οποίο προαναγγέλλει τον πρωτοπόρο σχεδιασμό του ολοήμερου Λυκείου με το φιλόδοξο στόχο το χτύπημα … των φροντιστηρίων. Οι μαθητές θα διδάσκονται σε απογευματινό ωράριο τα βασικά μαθήματα των κατευθύνσεων με αποτέλεσμα να περιορίζεται η χρεία φροντιστηρίων γράφει η εφημερίδα.

Δηλαδή πλάι στο αποδιοργανωμένο πρωινό «Λύκειο – Φροντιστήριο» θα προστεθεί και το απογευματινό «Ολοήμερο Λύκειο – Φροντιστήριο». Μένει να δούμε πως η «αποτυχία» του πρωινού μαθήματος της κατεύθυνσης θα γίνει «επιτυχία» στο απογευματινό «φροντιστηριακό» μάθημα.

Σύντροφοι της παιδείας, το ολοήμερο σχολείο εν Ελλάδι υπάρχει και λειτουργεί για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Δημόσιο σχολείο το πρωί, φροντιστήριο το απόγευμα. Ας φροντίσουμε για τη βελτίωσή τους και ας ξεπεράσουμε τον πειρασμό της κρατικοποίησης των φροντιστηρίων.   

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *