Η Νόσος του Crohn

Το ιστολόγιο δημοσιεύει επιστολή αναφορικά με προγενέστερο δημοσίευμά μας με τίτλο «Ελεύθερη Πρόσβαση μέσω της νόσου του Crohn». Αυτονόητη η διευκρίνιση ότι η δική μας προσπάθεια στρέφεται ενάντια σε όσους επιχειρούν να περάσουν το κατώφλι της τριτοβάθμιας με πλάγιους τρόπους, ανήθικες μεθοδεύσεις και πλαστά πιστοποιητικά.  

Κύριε Χατζητέγα γεια σας,

Με αφορμή το δημοσίευμά σας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των πασχόντων με νόσο του Crohn https://www.hagitegas.gr/article/i-eleytheri-prosbasi-meso-tis-nosoy-toy-crohn

θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

Η νόσος του Crohn δεν είναι απλά "Μια μορφή… κολίτιδας" όπως πολύ εύκολα αναδημοσιεύετε στην ιστοσελίδα σας την ανακοίνωση από άσχετους πολιτικάντηδες που ίσως άκουσαν για πρώτη φορά την νόσο από το νόμο του υπουργείου παιδείας. Είναι ένα σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα το οποίο συνήθως συνδυάζεται και με άλλα. Επειδή τυγχάνει να είναι αυτοάνοσο ενός από τα ζωτικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού (πεπτικό) ενίοτε σε κρίση μπορεί να είναι και θανατηφόρο χωρίς πάντα να εξαρτάται η μορφή της νόσου μέχρι τη στιγμή εκείνη.

Είναι αδύνατο για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ασθενή με νόσο του crohn να ζήσει και να συντηρηθεί χωρίς τη λήψη θεραπείας και πολύ περισσότερο χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Είναι πάθηση του ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Προσωπικά επειδή επιθυμούσα να παρακολουθήσω το Βιολογικό τμήμα του πανεπιστημίου αθηνων και μελέτησα εμπεριστατομένα την προηγούμενη μορφή του νόμου εισαγωγής, οφείλω να σας ενημερώσω οτι ΚΑΜΙΑ μορφή της νόσου δεν συμπεριλαμβάνονταν όπως λανθασμένα (ελπίζω από άγνοια) αναφέρετε στο δημοσίευμα.

Έχοντας 3 αυτοάνοσα νοσήματα πια και την νόσο του Crohn σε "ηπια" μορφή, όντας μερικά ανοσοκατεσταλμένος και κάνοντας 2 καλής ποιότητας εργασίες για να επιβιώσω οφείλω να σας ενημερώσω ότι θα μου ήταν πολύ δύσκολο (εως αδύνατο) να σπουδάσω αν η νόσος μου είχε εμφανιστεί στα μαθητικά ή τα φοιτητικά μου χρόνια.

Ναι, Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να  θέλανε να "βολέψουν" κάποιο δικό τους παιδί, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το "μένος" κάποιων άσχετων να χαρακτηρίζουν πάθηση του ανοσοποιητικού που επιτίθεται σε ένα από τα ζωτικά συστήματα του οργανισμού ως "μορφή κολίτιδας".

Με ειλικρινή διάθεση ενημέρωσης θα ήθελα να σας πω ότι ΔΕΝ υπάρχει πιθανότητα σύγχησης στη διάγνωση με "κολίτιδες" και είναι πολύ πιο δύσκολο να δοθεί πλαστό πιστοποιητικό από πολλές άλλες νόσους που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

Η διάγνωση της νόσου του crohn συνοδεύεται ΠΑΝΤΑ από λεπτομερή έκθεση κολωνοσκόπησης, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ των σημείων του πεπτικού που πάσχουν και ΒΙΟΨΙΑ.

Ακόμα και να ίσχυε αυτό που γράφατε, είναι λάθος κατά τη γνώμη μου να "φορτώνεται" η σήψη και η διαφθορά μιας κοινωνίας στην πλάτη λίγων χιλιάδων.

τέλος σας καλώ να συμμετάσχετε κι εσείς στην προσπάθειά μας αναδημοσιεύοντας από το site www.crohnhellas.gr "Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δυστυχώς και αδίκως (κατά την άποψή μας) στη νέα λίστα σοβαρών παθήσεων δεν έχει περιληφθεί η Ελκώδης Κολίτιδα παρόλο που ο Σύλλογός μας μαζί με το Σύλλογο της Βορείου Ελλάδας προσπαθήσε να συμπεριληφθεί και αυτή στη λίστα. "

Με εκτίμηση και ελπίδα

ότι την επόμενη φορά που θα  

αναφερθείτε σε ιατρικά θέματα

θα ρωτήσετε εξειδικευμένο γιατρό,

 Γ.Γ.

Μηχ Η/Υ-Σ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *