Μετεγγραφικό Σήριαλ

Το μετεγγραφικό σήριαλ συνεχίζεται. Πριν από λίγο η Άννα από το βήμα της Βουλής εκλαΐκευσε τα τρία μέτρα που προαναγγέλθηκαν.

"Το πρώτο αφορά τη δυνατότητα ελεύθερης μετεγγραφής των νέων φοιτητών και σπουδαστών σε ομοταγή και αντίστοιχα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, από όλα τα περιφερειακά Πανεπιστήμια, προς όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια, δηλαδή θα δίδεται η δυνατότητα σε δύο αδέρφια να επιλέξουν μια από τις δύο πόλεις στις οποίες έχουν περάσει, ώστε να αντιμετωπίσουμε το θέμα των τριών σπιτιών. Με απλά λόγια ελεύθερες μετεγγραφές προς όλα τα περιφερειακά Πανεπιστήμια, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο μέτρο: δίνουμε τη δυνατότητα σε παιδιά, που το εισόδημα των οικογενειών τους τα τρία τελευταία χρόνια είναι μικρότερο των 45.000, σε ποσοστό 4% να μετεγγραφούν στον τόπο κατοικίας των γονέων τους.

Και το τρίτο μέτρο : εξορθολογίζουμε τη διαδικασία των μετεγγραφών σε πόλεις που έχουν τρεις ή τέσσερις ισότιμες σχολές, ώστε να ισοκατανεμηθούν οι φοιτητές. Δηλαδή, εάν στην Αθήνα υπάρχει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στον Πειραιά, να μπορούν να κατανέμονται δια του τρία, ώστε να μην έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών σε ένα Πανεπιστήμιο, πράγμα που δυσκολεύει εξαιρετικά τα μαθήματα. Αυτό είναι το πλαίσιο των μετεγγραφών για φέτος, για να γίνει καθαρό, γιατί πολύ συζήτηση έγινε στη Βουλή με βάση δημοσιεύματα".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *