Μαράν Αθά ή ο Κύριος είναι Κοντά

Θωμάς Ψύρρας ο συγγραφέας του Μαράν ΑθάΜαρία ΡεπούσηΜαράν Αθά ή ο Κύριος είναι Κοντά Σύντροφοι !

Οι Bουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς , Θωμάς Ψύρρας , φιλόλογος , συγγραφέας , φίλος παιδιόθεν και σύντροφος της αντιδογματικής Αριστεράς στον Τύρναβο και η Μαρία Ρεπούση, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου εργασίας των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια ! Επιτέλους ! Σε απόσπασμα της ερώτησης οι Βουλευτές αναφέρουν : “Η εκπαιδευτική πραγματικότητα στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες περιλαμβάνει και τη φροντιστηριακή εκπαίδευση που αναγνωρίζεται νόμιμα από την πολιτεία και στην οποία εργάζονται εκπαιδευτικοί που διαθέτουν τουλάχιστον τα ίδια ακριβώς τυπικά προσόντα με εκείνους που εργάζονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι στα δημόσια σχολεία. Η δυσμενέστερη αντιμετώπισή τους, σε σχέση με τους συναδέλφους τους με προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία, ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι , είναι άδικη και ταυτόχρονα η ίδια η πολιτεία υποβαθμίζει τη δυνατότητα της δημόσιας εκπαίδευσης να εκμεταλλευτεί την εμπειρία που φέρει το προσωπικό που προέρχεται από τα φροντιστήρια.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Έχετε τη πρόθεση να αναγνωρίσετε το χρόνο εργασίας των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια ως χρόνο «πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας»;
2) Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, για να επανορθώσετε τη δυσμενή αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία στα φροντιστήρια, κατά τους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π., σε σχέση με εκείνους που έχουν την αντίστοιχη εμπειρία στα δημόσια σχολεία ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι;”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *