Βαθμοί, Ανοχή και Αποχή

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε σήμερα την παράταση της αποχής των βαθμολογητών και των καταχωρητών από τα βαθμολογικά κέντρα μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου απομακρύνοντας έτσι την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Η αίσθηση όλων είναι ότι η ΟΛΜΕ βρήκε ένα αποτελεσματικό μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση, αν λάβουμε υπόψη ότι το ένα σκέλος των αιτημάτων της υλοποιήθηκε. Όσο για τους μαθητές και τις οικογένειες τους που αγωνιούν για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ας αναρωτηθούν τις πταίει. Φαίνεται όμως ότι για τα πολλαπλά αδιέξοδα που βιώνουμε έχουμε όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι μερτικό ευθυνών που δεν αναλαμβάνουμε και αυτό το δίδαγμα διδάσκουμε στους μαθητές μας. Σ’αυτήν τη χώρα όλοι έχουν δικαιώματα και κανένας κοινωνική υποχρέωση εκτός των κατά περίσταση αδυνάτων.

Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε μετά τη σημερινή εξέλιξη: Η απόφαση για την παράταση της αποχής των εκπαιδευτικών, όσον αφορά τη βαθμολογία των γραπτών, αδικεί τους μαθητές, αλλά αδικεί και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα. Το Υπουργείο Παιδείας, νιώθοντας την αγωνία των χιλιάδων παιδιών και των γονιών, κατανοώντας τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, προσπάθησε -και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια- ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε με την αμοιβή τους. Δόθηκε μια λύση ικανοποιητική. Πιστεύουμε ότι ο Έλληνας εκπαιδευτικός, που μόχθησε πλάι στο μαθητή του, θα βρεθεί κοντά στην αγωνία του, πέρα από συνδικαλιστικούς εγωισμούς παρατάξεων.

Η ΟΛΜΕ αντιθέτως υπογράμμισε «Ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν ανέχεται τον εμπαιγμό της κυβέρνησης». Υπομονή Συνάδελφοι γιατί όταν όλοι αυτοί της κυβέρνησης και της συντεχνίας αρχίσουν τα μπάνια εμείς θα είμαστε στο μετερίζι της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών και της συμβουλευτικής των νέων μαθητών που αποφοιτούν από ένα αποδιοργανωμένο σχολείο και οδεύουν σε μια πολιτεία που δεν εμπιστεύονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *