De Facto Αναγνώριση… Κολεγίων από ΑΕΙ

Ο σημερινός Κόσμος του Επενδυτή αποκαλύπτει ότι οι σπουδές και τα πτυχία που αποκτούν οι απόφοιτοι  των ιδιωτικών κολεγίων τα οποία συνεργάζονται με ξένα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης αναγνωρίζονται de facto από ελληνικά ΑΕΙ.
 

Μέσω του προγράμματος «Εράσμους», που επιτρέπει τις ανταλλαγές φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόρθωσαν να εγγραφούν σε ελληνικά πανεπιστήμια απόφοιτοι ιδιωτικού κολεγίου στη χώρα μας που αποτελεί παράρτημα γαλλικού πανεπιστημίου. Οι πτυχιούχοι του ελληνικού κολεγίου έγιναν δεκτοί πρώτα σε πρόγραμμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στη συνέχεια σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Δείτε τη διαδρομή ενός σημερινού πτυχιούχου της Νομικής Σχολής οποίος μάλιστα έλαβε, ολοκλήρωσε και μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Νομική της Αθήνας!

Οι σπουδές του ξεκίνησαν σε ιδιωτικό κολέγιο και παράρτημα στην Ελλάδα του γαλλικού πανεπιστημίου Paris 13. Στη συνέχεια και με βάση το πρόγραμμα «Εράσμους» που επιτρέπει τις ανταλλαγές φοιτητών μεταξύ ευρωπαϊκών ΑΕΙ έγινε δεκτός στο τέταρτο έτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά την αποφοίτηση του κατέθεσε αίτηση για να γίνει δεκτός σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου και έγινε δεκτός, καθώς αποτελούσε απόφοιτο άλλου ελληνικού πανεπιστημίου.

Σύντροφε Οδυσσέα το κρατικό προπύργιο της τριτοβάθμιας καταρέει με πάταγο!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *