«Παγώνουν» οι Άδειες και το Πόρισμα

Χθες, ο υπουργός Παιδείας ουσιαστικά αποδέσμευσε το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) από την υποχρέωση να παρουσιάσει πόρισμα για τις αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εντός του Οκτωβρίου, λέγοντας πως θα πρέπει το ίδιο να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει ή θα διακόψει τις εργασίες του στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως έχει ζητήσει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Πανάρετος.
 

«Προσωπικώς δε βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να ανασταλεί η εργασία του Συμβουλίου… Αλλά, για να μην υπάρξει η παραμικρή καχυποψία είπα η τελική απόφαση να βαρύνει το ίδιο το Συμβούλιο», είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Το ΣΠΔΕ θα συνεδριάσει σήμερα για το θέμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρό του Γ. Μπαμπινιώτη, στόχος είναι να συνεχιστούν οι εργασίες του αφού το Συμβούλιο δεν είναι «κομματικό όργανο». Σε ό, τι αφορά τα κολέγια, η διαδικασία αδειοδότησής τους «παγώνει» εκ νέου, καθώς λίγες ημέρες μετά τον ορισμό των δύο νέων μελών της Επιτροπής Ελέγχου και των Κολεγίων, η εκπρόσωπος των ΤΕΙ Α. Αδαμή δεν αποδέχθηκε τον διορισμό της. «Δε θέλουμε να είμαστε οι επισπεύδοντες σε αυτή την περίοδο.

Αλλά δε θέλουμε να δείχνουμε ότι έχουμε και την αδυναμία εφαρμογής του νόμου», είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει να προωθεί την αδιαφανή και θολής νομιμότητας λειτουργία της Επιτροπής Αδειοδότησης Κολεγίων».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *