5 Ερωτήσεις Συλλογικής Αυτογνωσίας

Υποφέρουμε από Κλαδικό Σύνδρομο Καταδίωξης ;

Αναμφισβήτητα Ναι ! Για πολλές δεκαετίες το Κοινό των Φροντιστών πορεύεται με την πεποίθηση ότι όλοι συνωμοτούν Εναντίον μας . Πορεύεται ακόμα με την Ενοχή ότι προσφέρει κλοπιμαίες υπηρεσίες από το ιδεατό Κρατικό Σχολείο που δεν έγινε ακόμα πράξη ελλείψει πόρων και υποδομών . Τι συνέβη όμως τον τελευταίο μισό αιώνα ; Παρά την Πρόοδο του Κρατικού Σχολείου σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του βιώνουμε τον απόλυτο μετασχηματισμό της Εκπαιδευτικής του Φιλοσοφίας . Από τα Μεταλυκειακά του ΄80 στην Ενισχυτική και την Πρόσθετη και από τα Κοινωνικά Φροντιστήρια της Κρίσης στο Προπαρασκευαστικό Έτος της  τελευταίας Μεταρρύθμισης . Το Φροντιστήριο δηλαδή από Παραπαιδεία και  Αποπαίδι , Επιζεί και Δικαιώνεται Πανηγυρικά . Από την Καταδίωξη στην Καταξίωση !

Έχουν Ιστορικό Βάθος και Μέλλον τα Φροντιστήρια ;

Οι Επιμελητές των Ιστορικών μας Αρχείων αναδεικνύουν με εντυπωσιακά στοιχεία το βάθος και το πλάτος ενός Παράλληλου Θεσμού με εξισωτικό κοινωνικό ρόλο . Μια συνιστώσα της Παιδείας που στην νεότερη Ιστορία της είχε Μαθητές και Διακόνους από τον Φλωράκη μέχρι τον Τσαλδάρη .  Το Ιστορικό βάθος ενός Θεσμού που περιγράφεται από την Εποχή των Σουμερίων δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του Μέλλοντός μας .

Είναι Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Γεγονός το Φροντιστήριο ;

Μόνο Αδαείς και Άσχετοι Πολιτευτές του Λαϊκισμού τολμούν να μιλήσουν για ένα μεμονωμένο και Εγχώριο Φαινόμενο . Η Shadow Education με πολλά Εθνικά Ψευδώνυμα κυριαρχεί σε Όλα τα Ημισφαίρια και τις Ηπείρους . Η Επίκληση μάλιστα του Διεθνούς Φαινομένου είναι ως φαίνεται πρώτιστο συνδικαλιστικό επιφώνημα  και ας έχουμε ενταφιάσει  τις Διεθνείς μας Σχέσεις στο Ευρωπαϊκό  ENES και το Παγκόσμιο GTA !

Ο Κλάδος Βάλλεται Έσωθεν ;

Η Διαίρεση και ο Κατακερματισμός είναι Ορατός δια Γυμνού ! Όμως  αυτό δεν συνιστά Απειλή αλλά Ευκαιρία  ! Βόρειοι και Νότιοι , Αυτοαπασχολούμενοι Δάσκαλοι του Μαυροπίνακα και του Διαδικτύου , Μικροί  Επιχειρηματίες της Εκπαίδευσης Μονοθεματικών ή Πολυθεματικών Φροντιστηρίων , Μικροί Μέτοχοι σε Πολυμετοχικά  Φροντιστήρια , Μέτοχοι σε Δίκτυα Συνεργατισμού και Διαμοιρασμού , Φροντιστές Κέντρων Μελέτης , Αριστεροί υπέρ της Ιδιωτικής Δευτεροβάθμιας αλλά εναντίον της αντίστοιχης Πρωτοβάθμιας και Τριτοβάθμιας , Δεξιοί και Φιλελεύθεροι ενάντια στο ¨καπιταλιστικό¨ Franchising , Βροχοποιοί που προσδοκούν και υπόσχονται το Μάννα των Προγραμμάτων , Ενάντιοι στα Μαύρα Ιδιαίτερα εκτός και αν τα παρέχουμε Ημείς  και ως Κοινός Παρονομαστής Αντιεξουσιαστές κάθε Υπουργίας !

Τις  Πταίει και τι Δέον Γενέσθαι ; 

Οι Φροντιστές είναι Πληθωρικοί , Χαρισματικοί και Αναγνωρίσιμοι ! Πάσχουμε από έναν μικρομεσαίο Βοναπαρτισμό που εμποδίζει τις Διαδικασίες , την Σύνθεση και την Συλλογική Έκφραση , ακόμα και όταν η πολιτική μας παιδεία το επιτρέπει . Κάπως έτσι δεν έχουμε Θέσεις και είμαστε ένας Εύκολος Στόχος σε Επιθέσεις εκείνων που Ενοχλούνται από την Κοινωνική μας Απήχηση . Υπό μια έννοια  ο Πολύχρωμος Φροντιστηριακός Χάρτης Αυτορρυθμίζεται , Δυναμώνει  και Ενσωματώνει διαρκώς και Νέες Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες . Περιττός ο Συνδικαλισμός όπως έλεγαν οι Παλιοί Φροντιστές . Στο Περιβάλλον όμως του πλαστικού χρήματος και της ψηφιακής διαπίστευσης ο Κλάδος χρειάζεται Στρατηγική και Θέσεις για τα Μείζονα . Από την Μαύρη Αγορά των Ιδιαιτέρων μέχρι το Λύκειο και τις Εξετάσεις . Προφανώς δεν χρειάζεται το Κακέκτυπο του Συνδικαλισμού των Ποσοστών και της Πλαστογραφίας των Δυνάμεων που Υποκρύπτει . Ούτε τις Άγονες Αντιπαραθέσεις για Ιδεολογικά Ζητήματα που δεν επιλύσαμε δεκαετίες πριν σε Φοιτητικά Αμφιθέατρα !   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *