Tα Παραλειπόμενα ενός Συνεδρίου
Παρά τις Φιλότιμες προσπάθειες των Διοργανωτών το Συνέδριο της Θεσσαλονίκης διεξήχθη τελικά εκτός των Αιθουσών … Στην σκιά θλιβερών ανώνυμων καταγγελιών που δηλητηριάζουν και διχάζουν την δοκιμαζόμενη Ομοσπονδία μας … Βεβαίως ο σημερινός «ηγετικός» πυρήνας μετήλθε στο παρελθόν ανάλογων μεθόδων και τώρα εισπράττει το αντίτιμο … Κάπως έτσι μαθαίνουμε ότι μερικοί συνάπτουν συμβάσεις με τον εαυτό τους , κάποιοι άλλοι είναι συνταξιούχοι και δεν έχουν το τυπικό της ιδιότητας και πολλά ακόμα ανάξια λόγου … Η «Συντεταγμένη» μας είναι βαθύτατα διαιρεμένη και Ασύντακτη μπροστά στις μεγάλες Προκλήσεις που δεν Συζητήθηκαν στο Θεσμικό Ακροατήριο … Αντί του Διαλόγου κυριάρχησε μια Ηλίθια Συζήτηση περί Ποσοστών και Εκπροσώπησης στην Ανοχύρωτη Πόλη των Φροντιστών … Με φόντο την διαιώνιση της Αμετροέπειας που βιώνουμε δέκα χρόνια τώρα …
Εντός της Αιθούσης ωστόσο Ηττήθηκε κατά Κράτος η επιχειρούμενη καταστατική χειραγώγηση και με καθαρό τρόπο ένας πρώην Πρόεδρος κατήγγειλε την Αμετροέπεια και την Αναξιοπιστία … Απέσυρε μάλιστα και την Εμπιστοσύνη του στην «προεδρική» αδιαφάνεια μια άποψη που κυριαρχεί πλέον σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα … Το Σώμα Αντέδρασε … Στον Αντίποδα η Πανελλήνια Κίνηση των Φροντιστών διατύπωσε στο Διαδίκτυο Θέσεις και Προτάσεις που μπορούν να γίνουν Πράξεις … Γιατί από Λόγια Χορτάσαμε … Πράξις και Πράξεις για να θυμηθώ ένα Φροντιστηριακό Προσωνύμιο … Πράξεις Ενότητας πρωτίστως γιατί μερικοί στην Κίνηση εξαιρούν από το Κοινό των Φροντιστών όσους καπνίζουν Marlboro και ανήκουν σε «Αλυσίδες» … Η Ιδεοληψία πεθαίνει τελευταία αλλά κανένας δεν είναι τέλειος …
Μερικές παρατηρήσεις :
Το λογότυπο του ENES κοσμούσε μόνο το folder του Συνεδρίου …
Η Δομή της Φροντιστηριακής Αγοράς που αλλάζει δεν Ενδιαφέρει την Αίθουσα αλλά ήταν παρούσα στην Αίθουσα των Εκθετών … Από τα Δημοτικά μέχρι τα Διαδικτυακά …
Οι Φροντιστηριακές Επιχειρήσεις της Δικαιόχρησης και του Συνεργατισμού , αυξάνονται θεαματικά χωρίς να παραβιάζεται η πραγματικότητα που αποτυπώνεται στην φράση : Ο Κλάδος είναι ένα Άθροισμα Μικρών Επιχειρήσεων !
Στο Επιχειρηματικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης ο Φροντιστής δεν πήρε απαντήσεις στο επιτακτικό Ερώτημα :
Τι πρέπει να κάνει το Φροντιστήριο ;
Ταπεινά θα προσπαθήσω να Απαντήσω … Επιγραμματικά :
Να Διευρύνει τις Εκπαιδευτικές του Υπηρεσίες με τον Σύγχρονο Συνεργατισμό … Η Εποχή των Υπέρ Ηρώων Φροντιστών Παρήλθε …
Να Αντιπαρατεθεί το Φροντιστήριο με την Παραπαιδεία αφού Φροντίσει προηγουμένως το Δικό του Ηθικό Πλεονέκτημα της Νομιμότητας …
Να Διατυπώσει Προτάσεις αφού προηγουμένως αποκτήσει Θέσεις … Γιατί αν θέσουμε επί παραδείγματι , στο Κοινό των Φροντιστών το Ερώτημα «Ποια Παιδεία και Ποιες Εξετάσεις ;» άκρη δεν θα βγάλουμε …
Αυτά από την Χώρα των Φροντιστών και του Marlboro !
Υστερόγραφο : Κατά τα υπόλοιπα τα τσίπουρα στο Λιμανάκι του Πλαταμώνα ανήκουν στην χορεία των υπέροχων αναμνήσεων γιατί το ωραιότερο των Συνεδρίων είναι οι Φίλοι …
Ο Γεώργιος Κωνσταντίνου Χατζητέγας γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1957 από βλαχόφωνους Έλληνες γονείς και επαναπατρίσθηκε το 1966. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Από το 1982 διευθύνει φροντιστήρια γενικών εξετάσεων στην Αθήνα. Διδάσκει το μάθημα της Φυσικής σε υποψήφιους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά για επίκαιρα εκπαιδευτικά ζητήματα, συμμετέχει σε προγράμματα εφαρμοσμένου επαγγελματικού προσανατολισμού και σε πλήθος σχετικών σεμιναρίων – διαλέξεων – εκπομπών σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Εταιρείας Αρωμανικού Πολιτισμού. Το 2004 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας. … ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Ανατροπή του Ελληνικού Μύθου είναι ένα δοκίμιο που συμπυκνώνει τις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς μιας δημιουργικής και πολυτάραχης οκταετίας στην πρώτη γραμμή, στα συλλογικά δρώμενα των Φροντιστών. Το βιβλίο αποδεικνύει ότι το φροντιστήριο δεν αποτελεί ένα εγχώριο φαινόμενο, αλλά διεθνές και διαχρονικό εκπαιδευτικό γεγονός. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπληρώστε το e-mail σας στο παρακάτω πεδίο για να ενημερώνεστε πρώτοι από το ιστολόγιο.