Ανάστατη η Φροντιστηριακή Κοινότητα

gravoura
Ανάστατη η Φροντιστηριακή Κοινότητα … Οι εφαρμοστικές διατάξεις του κ. Κατρούγκαλου απαιτούν την άμεση αμφισβήτησή τους στο Ακυρωτικό Δικαστήριο … Αδιανόητες οι πρακτικές της Επιδοτούμενης Συντεχνίας που πριμοδοτούν την Μαύρη Εργασία και την Ιδιαίτερη Παραπαιδεία … Ο Παραλογισμός των Εγκυκλίων Μεσούντος του Έτους βρίσκουν την Συντεταγμένη μας Έκφραση σε Προεδρική Αφωνία … Νόμοι , Μηνυτήριες Αναφορές Υπουργείων και Τηλεοπτικών Συμμάχων , Υπομνήματα Συλλόγων και Άρθρα Προσωπικοτήτων , Δυσφημιστικά Ρεπορτάζ Εφημερίδων και Ειδησεογραφικών Portals , Όλα στο Καλάθι της Σιωπής … Χθες ένα ακόμα από την Αυγή … Το Ιστολόγιό μας με Δημόσιο Λόγο και πάντα από το Προσκήνιο Γράφει και Υπογράφει με το Θάρρος της Γνώμης … Το Κοινό των Φροντιστών βιώνει την Απαξίωση που περιγράφουν τα Υπομνήματα … Υπάρχουν βεβαίως και οι Σεβαστές Ψευδαισθήσεις ότι όλα αυτά δεν συνιστούν Απειλή και είναι ένας Άγνωστος Πόλεμος Ετερόκλητων Εξωτερικών και “Εσωτερικών” Εχθρών … Ανήκω στους Μαχητές του Κλάδου 34 Συναπτά Έτη και η Κριτική μου Επικεντρώνεται σε Πολιτικές και Συμπεριφορές … Τα Πρόσωπα Έρχονται και Παρέρχονται αλλά η ΟΕΦΕ μας Ενώνει … Σήμερα προστίθεται ένα ακόμα Υπόμνημα που Υποκρύπτει Αγωνία από την Συνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης το οποίο θέτει ζητήματα Κύρους και Αρχών … Εντός των Επόμενων Ημερών Ακολουθούν και Νέα Υπομνήματα από δύο ακόμα γεωγραφικά διαμερίσματα … Όλοι Αυτοί δεν είναι οι Εχθροί των Φροντιστών …

Ενημέρωση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Φ.Ε.

Το Σάββατο 05/11/2016, στη Θεσσαλονίκη, στα Γραφεία του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε συνδιάσκεψη Προέδρων των Συλλόγων Μακεδονίας, Θεσσαλίας και μελών του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.
Συζητήθηκαν αναλυτικά ζητήματα, τα οποία απασχολούν τον κλάδο και διατυπώθηκαν απόψεις για την εύρυθμη λειτουργία της Ο.Ε.Φ.Ε., την αντιμετώπιση κρίσεων, την έξωθεν καλή μαρτυρία του κλάδου.
Οι Πρόεδροι των Συλλόγων ομόφωνα έκριναν ότι είναι αναγκαία η Γενική Συνέλευση στο Ρίο εν όψει του Σεμιναρίου Διδακτικής και του Συνεδρίου 26 & 27 Νοεμβρίου 2016 για να διευκρινιστούν από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο στον κλάδο:
1. το ζήτημα των διαγνωστικών τεστ και των υποτροφιών,
2. το επικοινωνιακό σφάλμα και την θεσμική ανάληψη ευθύνης από τον Πρόεδρο για το ζήτημα που δημιουργήθηκε στον κλάδο από τις αναφορές διερεύνησης του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και του οργανισμού «Όλοι μαζί μπορούμε – ΣΚΑΪ» αναφορικά με τις ανώνυμες καταγγελίες και διαδικτυακές δημοσιεύσεις για τη διαδικασία των υποτροφιών,
3. την κοινωνική προσφορά των φροντιστηρίων, η οποία είναι ανεξάρτητη από τις υποτροφίες των διαγνωστικών τεστ και του ζητήματος που προέκυψε το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό και εξωτερικό ακροατήριο του κλάδου.

Κατέληξαν ότι κύριο μέλημα και έργο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Ε.Φ.Ε. αλλά και των Συλλόγων – μελών της πρέπει να είναι η διαφύλαξη του κύρους της Ομοσπονδίας, η αρμονική λειτουργία των οργάνων της και η προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου.

Στη διάσκεψη παρίσταντο:
Αθανασιάδης Κωνσταντίνος: Πρόεδρος Πέλλας – Κιλκίς και Γ’ Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε.
Αμπατζίδης Κωνσταντίνος: Πρόεδρος Σ.Φ.Β.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.
Βεδουρά Ιωάννα, Πρόεδρος Μαγνησίας
Βλούχος Χρήστος, Πρόεδρος Λάρισας
Κετζετζής Σπύρος, Α’ Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε.
Μιχαηλίδης Ηλίας, Πρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας
Μιχαλάκης Βασίλειος, Πρόεδρος Χαλκιδικής
Μυστακίδης Αργύρης, Πρόεδρος Καβάλας
Παπανώτας Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Τρικάλων
Πουρλιώτης Γεώργιος, Πρόεδρος Πιερίας
Ρουσάκης Νικόλαος, Πρόεδρος Ημαθίας, Β’ Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε.
Τσαγγάλη Ελένη, Πρόεδρος Σερρών

Στην διάσκεψη ως παρατηρητές παρίσταντο:
Βασιλακόπουλος Θεόδωρος, μέλος του Συλλόγου Κορινθίας
Τζακόπουλος Απόστολος, Α’ Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Β.Ε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *