Ανακοίνωση της ΠΕΚΙΦ

295850_472920379417557_661054896_n

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωτικής Κίνησης Φροντιστών αναφορικά με το θέμα των Υποτροφιών :

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα και ιδιαίτερα την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος της ΟΕΦΕ θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1. Οι ασαφείς και γενικόλογες απαντήσεις του προέδρου της ομοσπονδίας, κ. Βαφειαδάκη, για το θέμα παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που διατυπώθηκαν τόσο επισήμως (το θέμα τέθηκε από την ΠΕΚΙΦ μέσω του εκλεγμένου αντιπροσώπου της, συναδέλφου Ηρακλή Ζωγράφου στη συνεδρίαση του ΔΣ της 8ης Οκτωβρίου, όσο και από άλλα μέλη του ΔΣ), όσο και μέσω αναρτήσεων συναδέλφων μέσω της σελίδας της ΟΕΦΕ στο facebook, επέτρεψαν δυστυχώς το θέμα να πάρει διαστάσεις που αδικούν συνολικά τον κλάδο και μας προσβάλουν όλους. Δυστυχώς η χθεσινή ανακοίνωση της ΟΕΦΕ δεν μας έκανε σοφότερους στο συγκεκριμένο θέμα και συνέχισε τη γενικολογία. Καλούμε άμεσα τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ να ενημερώσει υπεύθυνα και ξεκάθαρα όλους μας για τον αριθμό των υποτροφιών που δόθηκαν μέσω της συγκεκριμένης δράσης, τις φροντιστηριακές μονάδες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση και όποιο άλλο στοιχείο μπορεί να φωτίσει την υπόθεση χωρίς υποσημειώσεις και άλλες εκκρεμότητες. Ιδιαίτερη σημασία έχει να ξεκαθαριστεί αν υπήρχε κάποια μορφή χρηματοδότησης των φροντιστηρίων που συμμετείχαν προκειμένου να αποσαφηνιστεί οριστικά το συγκεκριμένο, ιδιαίτερα λεπτό, αυτό ζήτημα.
2. Η απόφαση του ΔΣ της ΟΕΦΕ να ζητήσει από τους κατά τόπους συλλόγους στοιχεία για το σύνολο των υποτροφιών που έχουν χορηγήσει οι συνάδελφοι πανελλαδικά χωρίς να γίνεται διάκριση ανάμεσα στις υποτροφίες που χορηγήθηκαν μέσω της συγκεκριμένης δράσης παρά την επιμονή τη δική μας μέσω του εκλεγμένου αντιπροσώπου της ΠΕΚΙΦ, συναδέλφου Ηρακλή Ζωγράφου στη συνεδρίαση του ΔΣ, που έγινε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, είναι εσφαλμένη εφόσον δημιουργεί περαιτέρω σύγχυση. Άλλη υπόθεση οι υποτροφίες μέσω της συγκεκριμένης δράσης και άλλη υπόθεση η ανιδιοτελής και αδιάλειπτη κοινωνική προσφορά των ανά την Ελλάδα συναδέλφων οι οποίοι είτε μόνοι τους, είτε σε συνεργασία με τους Δήμους και άλλες δομές, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, χορηγούν κάθε χρόνο εκατοντάδες υποτροφίες σε μαθητές που τις έχουν ανάγκη. Καλούμε την ΟΕΦΕ να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση και τους προέδρους των συλλόγων να μη στείλουν τη δεδομένη περίοδο τα στοιχεία που ζητούνται, γιατί το μόνο που θα συμβεί είναι να συνεχιστεί η σύγχυση γύρω από το θέμα.
3. Σε συνέχεια του προηγούμενου σημείου θεωρούμε επιβεβλημένο, αφού συγκεντρωθούν, σε δεύτερη φάση, με ακρίβεια και υπευθυνότητα τα συγκεκριμένα στοιχεία, να ενημερώσουμε υπεύθυνα και με τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή την κοινή γνώμη για το κοινωνικό έργο που τόσα χρόνια ανιδιοτελώς και αθόρυβα προσφέρει ο κλάδος. Σε αυτήν την προσπάθεια να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε την κοινωνία αλληλέγγυα, εφόσον η συγκεκριμένη προσφορά είναι αναμφισβήτητη. Καλό είναι και η διοίκηση της ΟΕΦΕ να το αντιληφθεί αυτό.
4. Καλούμε επίσης το ΔΣ της ΟΕΦΕ να ανακαλέσει την άρνησή του και να αποδεχθεί την πρόταση της ΠΕΚΙΦ για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων στην Πάτρα το τριήμερο της διεξαγωγής των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά και χωρίς υπεκφυγές το θέμα και ο κλάδος να βγει δυνατός και ενισχυμένος.
ΥΓ.
Θα περιμέναμε από το ΓΓ του Υπουργείου να επιδείξει αντίστοιχη ευαισθησία για το θέμα των παράνομων ιδιαιτέρων που παραδίδουν υφιστάμενοι του διορισμένοι συνάδελφοι χωρίς κανέναν ηθικό ή άλλο ενδοιασμό και να στείλει μερικές υποθέσεις στο εισαγγελέα. Παρόλα αυτά ποτέ δεν είναι αργά για τον κ. Γενικό και για το Υπουργείο γενικότερα να κάνει τη δουλειά του στο συγκεκριμένο θέμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *