Ανοιχτή Επιστολή

OEFE

Προς το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Φ.Ε.
Αγαπητέ Πρόεδρε και Φίλτατοι Συνάδελφοι ,
Εύχομαι από καρδιάς γόνιμη θητεία και σας διαβεβαιώνω για την ταπεινή μου υποστήριξη σε κάθε σας βήμα με επίγνωση του γεγονότος ότι όποιος από εμάς ασχολείται με τα κοινά προσφέρει υπηρεσία αφαιρώντας πολύτιμο χρόνο και από την Oικογένειά του και από την Eπιχείρησή του.
Με αφορμή το πρώτο Συμβούλιο της νέας θητείας επιθυμώ να καταθέσω δύο προτάσεις οι οποίες επιθυμώ να εκληφθούν ως θετική προτροπή και μόνον .
• Αναφορικά με το μέλλον των φροντιστηριακών επιχειρήσεων και τη διεύρυνση των υπηρεσιών τους και προς την Ξενόγλωσση Εκπαίδευση και προς τη Δια Βίου Μάθηση αλλά και προς τη δημιουργία δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , η Ομοσπονδία μας θα πρέπει να εκπέμψει απερίφραστα τη νομιμότητα , όχι μόνο προς τα έξω αλλά κυρίως προς το εσωτερικό του κλάδου , προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι γνωστές και απαράδεκτες συνθήκες της φροντιστηριακής αγοράς των μισών αποδείξεων και των υπασφαλισμένων καθηγητών . Μόνο με καθαρές θέσεις θα μπορέσουμε να πείσουμε και να καταπολεμήσουμε την τεράστια μαύρη αγορά των εκπαιδευτικών υπηρεσιών . Κατά συνέπεια θεωρώ ότι σημαντική προτεραιότητα θα είναι η επιχειρηματική θωράκιση του κλάδου με προτάσεις και πρωτοβουλίες ποιότητας και συνεργατισμού. Με τις παρούσες συνθήκες η μέση φροντιστηριακή επιχείρηση είναι Προβληματική ως προς τη νομιμότητά της και κατ’ επέκταση ως προς την επιβίωσή της . Αυτός είναι ο ορισμός του προβλήματος και αλίμονο αν δεν τον θέσουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας . Ήδη , θεωρώ θετικό δείγμα τα σεμινάρια του ΣΕΦΑ που έγιναν το καλοκαίρι . Οι πρωτοβουλίες αυτές όμως θα πρέπει να ενισχυθούν σε πανελλαδικό επίπεδο με Ανοιχτά Συνέδρια Επιχειρηματικότητας τα οποία θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση , έτσι ώστε οι Φροντιστές να βρεθούν ενισχυμένοι έναντι κάθε επιβολής και κάθε επιθετικής πολιτικής πρωτοβουλίας . Οι προκλήσεις φοβάμαι ότι θα είναι αναπόφευκτες και η εσωτερική μας αυτοκάθαρση και αυτορρύθμιση περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ .
• Η Ομοσπονδία μας θα πρέπει αταλάντευτα να συνεχίσει την υποστήριξη του δικτύου ENES με κάθε τρόπο. Στην κατεύθυνση αυτή με προσεκτική διερεύνηση των προθέσεων θα πρέπει να επιλεγούν συνάδελφοι οι οποίοι θα εργαστούν στην κατεύθυνση της διεύρυνσης του δικτύου. Χρειαζόμαστε το Διεθνές Παράδειγμα και τη συνεχή του υπενθύμιση παρά τις προόδους που έχουν συντελεστεί .
Τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος και στη συσπείρωση του κλάδου και στην καθιέρωση σημαντικών πρωτοβουλιών εκπαιδευτικού χαρακτήρα που αναδεικνύουν το τεράστιο έργο που συντελείται στα φροντιστήρια. Έχω την πεποίθηση ότι ελαχιστοποιώντας τις εσωτερικές προστριβές θα υπερβούμε την κρίση και θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν . Να προσθέσω Ευχές και για καλές και πολλές Εγγραφές !

Με εκτίμηση στην προσωπική σας συμβολή και στο έργο σας
Γιώργος Χατζητέγας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *