Ιδού η Ρόδος

bd1c6ac4d2e24e09bd9be422f8f03cfbeb9931169ca042a391691a602b174dd8210807b38fd343bbb3632fcacacdaf24

Δωρεάν on line φροντιστήριο σε μαθητές και μαθήτριες άπορων οικογενειών που φοιτούν σε ακριτικά νησιά της χώρας θα προσφέρει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε), δείχνοντας με έμπρακτο τρόπο την κοινωνική αλληλεγγύη των φροντιστών προς τους συνανθρώπους μας. Αυτό αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΕΦΕ, που έγινε το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο, όπου το Δ.Σ της Ομοσπονδίας είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη. «Θα στηρίξουμε οικονομικά και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς την παροχή on line παροχής φροντιστηριακών μαθημάτων στα παιδιά ακριτικών νησιών, όπως η Κάσος, οι Λειψοί και το Καστελόριζο. Παράλληλα με πρωτοβουλία της ΟΕΦΕ και του τοπικού σωματείου φροντιστών θα οργανώσουμε διημερίδες στα νησιά αυτά. Στοχεύοντας εκτός από την παροχή φροντιστηριακών μαθημάτων να πλαισιώσουμε τις εκδηλώσεις με διαλέξεις ψυχολόγων και διατροφολόγων, που θα βοηθήσουν τα παιδιά αυτών των απομακρυσμένων περιοχών. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η φροντιστηριακή κοινότητα στέκεται αρωγός στη προσπάθεια που κάνει η ελληνική οικογένεια για να μορφώσει τα παιδιά της», σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Κώστας Αμπατζίδης στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.
Στη διάρκεια της συνάντησης, βραβεύτηκε το τοπικό σωματείο φροντιστών, το αντίστοιχο σωματείο των φροντιστηρίων ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, καθώς και ο Χρήστος Μπάρδος για την μακρόχρονη και καταλυτική συμβολή τους στη παροχή δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης στα παιδιά των απόρων οικογενειών της περιφέρειας.
Να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του διημέρου το ΔΣ της ΟΕΦΕ πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους των τοπικών φορέων της περιοχής. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Δ.Σ παρευρέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Βασίλης Υψηλάντης, στον οποίο τέθηκαν σημαντικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Επίσης πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των φροντιστών, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους φροντιστές. Παρόντες μεταξύ των άλλων ήταν οι τοπικοί βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Δημήτρης Γάκης, οι οποίοι άκουσαν τους προβληματισμούς των φροντιστών και απάντησαν σε ερωτήματα τους.
Επίσης ο πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε Κώστας Αμπατζίδης και το μέλος του ΔΣ Χρήστος Μπάρδος συναντήθηκαν με το δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ των άλλων τη συμμετοχή των φροντιστών στα κοινωνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα του νησιού.
Τέλος το προεδρείο της Ο.Ε.Φ.Ε είχε συνάντηση με το βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα και τον βουλευτή Ρεθύμνου Ιωάννη Κεφαλογιάννη, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν θέματα που αφορούν στους φροντιστές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *