Η Πληροφορική Επιστρέφει

6105046481_e74113e1f9

Σήμερα – εκτός απροόπτου – αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που περιλαμβάνει αλλαγές στο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν τις κινητοποιήσεις τους: η ΟΛΜΕ συνεδριάζει και το πιθανότερο είναι να εισηγηθεί στις ΕΛΜΕ απεργίες διαρκείας τον Σεπτέμβριο.
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου, μετά και τη διαδικασία της διαβούλευσης που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη, με τα σχόλια να φτάνουν τον αριθμό – ρεκόρ 3.812, τις τελευταίες ημέρες έγιναν διορθώσεις και αλλαγές έτσι ώστε να αποκτήσει την οριστική του μορφή.
Η σημαντικότερη αλλαγή στο σχέδιο νόμου αφορά το μάθημα της Πληροφορικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν το μάθημα να διδάσκεται και στις τρεις τάξεις του Λυκείου και να είναι και εξεταζόμενο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει αλλαγές και στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Για την είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα μετράει ο βαθμός απολυτηρίου όλων των τάξεων του Λυκείου. Επίσης, τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές μειώνονται από 6 σε 4. Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική εκπαίδευση, καθιερώνεται ένα – προαιρετικό – επιπλέον έτος φοίτησης, η μαθητεία, με στόχο την εκπαίδευση των αποφοίτων των Επαγγελματικών Λυκείων στους χώρους εργασίας.
Οι αλλαγές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, θα αρχίσουν να ισχύουν από φέτος για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου. Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές, με το νέο σύστημα θα διεξαχθούν το 2016. (πηγή τα “Νέα”)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *