Η Υποπαιδεία στο Απόσπασμα

mid_summer

Κύριε Κουράκη , τι θα αλλάξετε και τι θα κρατήσετε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το λεγόμενο «Νέο Λύκειο»;
“Το «Νέο Λύκειο» του κ. Αρβανιτόπουλου επιδιώκει να αντικαταστήσει το ούτως ή άλλως προβληματικό προηγούμενο σύστημα , με ένα ακόμη χειρότερο , δηλαδή πιο επιλεκτικό κοινωνικά , παιδαγωγικά συμπιεστικό και αποστεωμένο ως προς τις παρεχόμενες γνώσεις.
Ενα σύστημα που, στην ηλικία των 14-15 , διαχωρίζει τους μαθητές σε μέλλοντες ψευτοειδικευμένους χειρώνακτες και μέλλοντες «μορφωμένους» στη γενική παιδεία , αφαιρώντας απ’ τους μεν πρώτους κάθε στοιχείο γενικής παιδείας , ενώ οι δεύτεροι υποχρεώνονται ν’ ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα εξεταστικού μαραθωνίου , απ’ το οποίο έχουν αφαιρεθεί όλα τα «δευτερεύοντα» μαθήματα , ξένων γλωσσών , καλλιτεχνικής παιδείας και πληροφορικής συμπεριλαμβανομένων , που δωρίζονται στην ιδιωτική αγορά καταρτιστηρίων, όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Και όλα αυτά με περιπλανώμενους εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς που γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουν το ωράριο, μην και χαρακτηριστούν υπεράριθμοι και απολυθούν την επόμενη χρονιά .”
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σύντροφου Κουράκη στην σημερινή “Ελευθεροτυπία” η οποία μετέρχεται του τίτλου “Η Υποπαιδεία στο Απόσπασμα” και προσέξτε την απάντηση στο ερώτημα “τι θα γίνει με τα Φροντιστήρια ;”. Πέρα πάντως από την καραμέλα της Ελεύθερης Πρόσβασης η οποία αποτελεί όνειρο καλοκαιρινής νύχτας για αφελείς … προγραμματικές θέσεις από τον επόμενο Υπουργό της Παιδείας δεν ανέγνωσα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *