Η Περιρρέουσα Ηλιθιότητα των Εικονικών Ωρομισθίων

idiotb

Διαπρεπής μαθηματικός, καθημερινός αναγνώστης του ιστολογίου, διαπιστώνοντας την καθυστέρηση του ιστολογίου στο να αποδείξει ότι το 7 είναι μεγαλύτερο του 10 μας έστειλε τις ακριβείς και αναμφισβήτητες επισημάνσεις του. Για να μη σας κουράζουμε με πράξεις οι οποίες ωστόσο είναι στη διάθεση του καθενός έχουμε και λέμε:
• Καθαρό, ολοκάθαρο ωρομίσθιο των 7 ευρώ ανά ώρα με την πλήρη ασφάλιση, τα δώρα και τα επιδόματα μεταφράζονται ως τελικό αποτέλεσμα υπέρ του εργαζόμενου 13,3 ευρώ ανά ώρα.
• Εικονικό ωρομίσθιο των 10 ευρώ ανά ώρα με ασφάλιση στο μισό του ωρομισθίου και για τις μισές ακριβώς ώρες χωρίς δώρα και επιδόματα μεταφράζεται σε τελικό αποτέλεσμα υπέρ του εργαζομένου 11,26 ευρώ ανά ώρα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι πολλοί συνάδελφοί μας, εργαζόμενοι στα φροντιστήρια, ασπάζονται και επικαλούνται το εικονικό 10ευρω και σε μια αποθέωση μαθηματικής σύγχυσης λοιδορούν το νόμιμο 7ευρω. Δε θέλω να κάνω καμία αναγωγή του εικονικού ωρομίσθιου των 10 ευρώ για το 60λεπτο μάθημα. Εδώ τα 10 ευρώ τα 60λεπτης ώρας είναι 7,5 ευρώ στην 45λεπτη ώρα και όταν αυτό το ωρομίσθιο εμπίπτει στη συνηθισμένη μη καταβολή δώρων και επιδομάτων και την ανεπίτρεπτη ασφάλιση του μισού ωρομισθίου και των μισών ωρών τότε Σύντροφοι «τα 10 ευρώ την 60λεπτη ώρα» μεταφράζονται σε τελικό αποτέλεσμα υπέρ του εργαζόμενου 8,45 ευρώ ανά ώρα. Πριν επομένως μιλήσουμε στον κοινωνικό μας περίγυρο με έπαρση για το “διψήφιο ωρομίσθιό” μας ας αναρωτηθούμε για τη νομιμότητά του. Για να καταπολεμήσουμε την περιρρέουσα ηλιθιότητα των ημερών ο καλός συνάδελφος με σειρά αναμφισβήτητων πράξεων που βρίσκονται στη διάθεση του καθενός αποδεικνύουν ότι το 10ευρω χωρίς τα δώρα και τα επιδόματα και με τον κανόνα της απόκρυψης του ημίσεως των ωρών και των ωρομισθίων πρακτικά σημαίνει 5,93 ευρώ νόμιμα ανά ώρα !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *