Ρόδος και Ρένα

ΡΟΔΟΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

 

Κυρία Δούρου

Ανήκω σε  ένα Σωματείο, αυτό της Δωδεκανήσου, που αριθμεί μερικές δεκάδες νόμιμα φροντιστήρια, αρκετές χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρο το Νομό και γονείς ,οι οποίοι σιωπηλά, αλλά ευτυχώς υπολογίσιμα, υποστηρίζουν την δουλειά μας. Διεκδικώ μέρος της διάθεσης σας για ενημέρωση προς την επίλυση ζητημάτων που επηρεάζουν την ζωή και τη πορεία των επιστημόνων που εργάζονται μαζί μας, καθώς και των συναδέλφων μου ιδιοκτητών.

Τα φροντιστήρια παρέχουν, με τον πλέον ποιοτικό και αποτελεσματικό τρόπο, αναγκαίες εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Οι Δωδεκανήσιοι εκπαιδευτικοί φροντιστές υπάρχουν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν, γιατί με την εργασία τους έχουν κερδίσει – και απολαμβάνουν – την εμπιστοσύνη της «μεσαίας» ελληνικής οικογένειας, η οποία βρίσκει σε αυτούς ικανούς και άξιους δασκάλους, πολύτιμους συμμάχους, βοηθούς και συνεργάτες, στην προσπάθειά της να σπουδάσει τα παιδιά της.

Απαντώντας σε πρόσφατες εξαγγελίες σας, θέλω να σας πληροφορήσω ότι τα φροντιστήρια της Δωδ/σου:

  • Απασχολούν επιστημονικά εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας
  • πληρώνουν εισφορές στο ΙΚΑ καλύπτοντας την ασφάλεια εκατοντάδων συναδέλφων-καθηγητών και των οικογενειών τους
  • πληρώνουν φόρο στο κράτος και για αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που δεν έχουν εισπραχθεί
  • πληρώνουν ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ
  • υπόκεινται σε έλεγχο από κλιμάκια του ΣΔΟΕ
  • υπόκεινται σε έλεγχο από την Μέση Εκπαίδευση Δωδ/σου και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ίδρυσης και λειτουργίας
  • καταθέτουν τιμές διδάκτρων στο παρατηρητήριο τιμών του κράτους
  • παρέχουν εκπαιδευτική στέγη σε χιλιάδες μαθητές που η οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους δεν τους επιτρέπει αυξημένες εισφορές διδάκτρων
  • εφαρμόζουν, σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης για παιδιά απόρων οικογενειών
  • έχουν πιστοποιηθεί και αξιολογούνται  από ανεξάρτητο φορέα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν
  • υπόκεινται στον αθέμιτο ανταγωνισμό των καθηγητών του δημόσιου σχολείου που παρέχουν παράνομα μαθήματα στους μαθητές τους, ενισχύοντας την φοροδιαφυγή που τόσο θέλετε να υποτάξετε

 

 

Επιτρέψτε μου μερικές παρατηρήσεις:

  1. Πως γνωρίζετε και κρίνετε τη δομή λειτουργίας των φροντιστηρίων αφού δεν έχετε συζητήσει με τον συνδικαλιστικό φορέα που με εκπροσωπεί, την Ο.Ε.Φ.Ε;
  2. Υπερασπίζεστε με ζήλο τα δικαιώματα στην εργασία των νόμιμων μεταναστών (και κατά την προσωπική μου γνώμη καλά κάνετε) και καταργείτε με ελαφρά τη καρδία το δικαίωμα αυτό για πλήθος Ελλήνων που εργάζονται στα νόμιμα φροντιστήρια.
  3. Ο όρος ¨παραπαιδεία¨ χρησιμοποιείται για τους παράνομους καθηγητές του Δημοσίου σχολείου και όχι για τους σκληρά εργαζόμενους συναδέλφους μου. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για Έλληνα πολίτη του οπίου τα δικαιώματα θα κληθείτε να υπερασπίσετε μετά τις εκλογές. Σας πληροφορώ ότι ο κος Μπαμπινιώτης σε συνέδριο της ομοσπονδίας μου μας χαρακτήρισε ¨παράλληλη παιδεία¨, ενώ κατά την ταπεινή μου άποψη ο όρος που μας ταιριάζει είναι ¨μάχιμη παιδεία¨.
  4. Τα φροντιστήρια λειτουργούν εντελώς ανεξάρτητα από τα σχολεία. Με δικό τους πρόγραμμα σπουδών και δικό τους χρονοδιάγραμμα. Σας παρακαλώ πολύ μη μας ¨φορτώνεται¨ τις ατέλειες της δημόσιας εκπαίδευσης. Εμείς λογοδοτούμε στο ποιο αυστηρό κριτή που υπάρχει: την αγορά.
  5. Τα φροντιστήρια δεν είναι ελληνικό φαινόμενο μόνο (αν και δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα θα υπήρχε αν συνέβαινε αυτό). Οφείλετε να γνωρίζετε ότι πρόσφατα στη Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκε η Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Φροντιστηρίων (ΕΝΕΣ) και έχουμε την τιμή ο πρώτος πρόεδρος να είναι Έλληνας. Ο κος Χατζητέγας Γεώργιος. Ίσως μια συνάντηση μαζί του θα σας έλυνε απορίες.

 

Τελικά, αφού αφουγκράζεσθε τόσο πολύ το κοινό αίσθημα, γιατί δεν ρωτάτε τα παιδιά και τους γονείς τους (έστω και με δημοσκόπηση) για την αναγκαιότητα της ύπαρξης μας; Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Είναι αυτό που απολαμβάνουμε καθημερινά στις τάξεις μας.

Όποτε επισκεφτείτε το νησί μου, με πολύ χαρά θα σας συστήσω τους μαθητές και μαθήτριες  μου. Εσκεμμένα χρησιμοποίησα το ρήμα αυτό, επειδή οι δηλώσεις σας δείχνουν να μην έχετε συναντηθεί μαζί τους ποτέ.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΧΡΗΣΤΟΣ Γ. ΜΠΑΡΔΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *