Είμαστε μια Ωραία Ατμόσφαιρα

«Μετά από εξαντλητικό διάλογο στη Βουλή, στη Διακομματική Επιτροπή και με τη συμφωνία σχεδόν όλων των κομμάτων, έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο για το Νέο Λύκειο και το Τεχνολογικό Λύκειο και θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη που δεν κατορθώθηκε να κατατεθούν προς ψήφιση. Θέλω να διαβεβαιώσω ωστόσο ότι οι μαθητές της πρώτης Λυκείου, που παρακολουθούν το μεταβατικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει και την ερευνητική εργασία, θα έχουν ένα μεταβατικό πρόγραμμα για τη δευτέρα Λυκείου. Παράλληλα για τους μαθητές που θα πάνε την προσεχή σχολική χρονιά στην πρώτη Λυκείου διευκρινίζω ότι θα δώσουν εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα με μια μικρή προσαρμογή της ύλης στο πρόγραμμά τους. Θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσω ότι οι μαθητές που πάνε την επόμενη σχολική χρονιά στην τρίτη γυμνασίου θα δώσουν εξετάσεις με το νέο σύστημα, προσαρμοσμένο στην ύλη των μεταβατικών ωρολoγίων προγραμμάτων». Τάδε έφη Εύη και όποιος κατάλαβε ! Η φαρσοκωμωδία όμως συνεχίζεται σύντροφοι γιατί οι ιστορίες και οι δικαιολογίες δεν έχουν τελειωμό. Απολαύστε τη συνέχεια !

Για τα θέματα του Υπουργείου Παιδείας:
«Ο κ. Μπαμπινιώτης παρέλαβε όλα εν εξελίξει, ακόμη και η προμήθεια του χαρτιού, για τα βιβλία της επόμενης σχολικής χρονιάς, είχε ολοκληρωθεί, οι προετοιμασίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη και πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση για τα τετράδια των εξετάσεων. Απαντώ σε ορισμένες αντιλήψεις ότι κάποιος είναι «Μεσσίας» και ότι ήρθε να λύσει όλα τα προβλήματα της Παιδείας».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν συμφωνεί για την θεσμοθέτηση μόνιμου Υπουργού Παιδείας:
«Σε Δημοκρατίες δεν νοούνται μόνιμοι Υπουργοί, αυτό παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλα «αλήστου μνήμης» καθεστώτα. Δεν θα είχα όμως πρόβλημα στην θεσμοθέτηση μόνιμου Υφυπουργού, ο οποίος θα διασφαλίζει την συνέχεια του κυβερνητικού έργου, για να σταματήσει το φαινόμενο το ότι έρχεται μια νέα κυβέρνηση και καταργεί όλα όσα δημιούργησε η προηγούμενη. Προφανώς αυτό δεν με αφορά, μιλώ ως πολιτικός ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *