Συναινετικό Εξεταστικό

Η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος υποστήριξαν πως πρέπει να υπάρξει ευρύτερη εθνική συνεννόηση στα ζητήματα της Παιδείας, με πρώτο στόχο το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου και η υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου τον ενημέρωσαν για όλα τα τρέχοντα θέματα του υπουργείου, ενώ έγινε και συζήτηση σχετικά με τις αρμοδιότητες που θα έχει ο καθένας.(Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους)
“Οι αλλαγές που έχουν ξεκινήσει στα σχολεία -θυμίζω ότι στηρίζονται στα ομόφωνα πορίσματα της Επιτροπής Μπαμπινιώτη και είναι προϊόν συναίνεσης- μπορούν τώρα να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν και προσβλέπω σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό, ιδιαίτερα δε εκεί που -παντρεύεται- η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τα σχολεία, δηλαδή στο σύστημα πρόσβασης”, δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, η οποία θα έχει τις ίδιες αρμοδιότητες, που αφορούν στα σχολεία, δηλαδή Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ μετά την αποχώρηση της κ. Γεννηματά θα αναλάβει και τα θέματα της Ομογένειας και τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.
Υπενθυμίζεται ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (πιθανώς μέσα στον μήνα) το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, με δεδομένο ότι οι σημερινοί μαθητές της Α’ Λυκείου πρέπει να γνωρίζουν “τι τους περιμένει” όταν φτάσουν στη Γ’ Λυκείου. Από την πλευρά της, η Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι “με δεδομένες τις εξελίξεις και σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, θεωρώ πολύ θετική συγκυρία την έλευση του κ. Αρβανιτόπουλου στο υπουργείο Παιδείας”. Η υπουργός υπογράμμισε ότι “ο χώρος της Παιδείας ήταν αυτός στον οποίο δοκιμάστηκε και πέτυχε η συναίνεση”, σημειώνοντας ότι ο κύριος Αρβανιτόπουλος υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές αυτής της κατεύθυνσης. “Υστερα από ένα Σαββατοκύριακο δουλειάς με τον αναπληρωτή υπουργό και με την υφυπουργό” προσέθεσε, “είμαστε έτοιμοι να εισηγηθούμε στον πρωθυπουργό τις αρμοδιότητες. Εχουμε κάνει και τις πρώτες βασικές επιλογές και στόχους”. Για ευρύτερη εθνική συνεννόηση στα ζητήματα Παιδείας μίλησε και ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι “ο χώρος της Παιδείας είναι κατεξοχήν ο χώρος της εθνικής συνεννόησης. Η ΝΔ συμμετείχε στη διαμόρφωση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος ψηφίστηκε από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ήδη εφαρμόζεται. Σε αυτό το πνεύμα, με την υπουργό και την υφυπουργό θα προχωρήσουμε ούτως ώστε τα ζητήματα της Παιδείας να τύχουν ευρύτερης εθνικής συνεννόησης”.

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *