Αχτίδες Φωτός

Αχτίδες φωτός μέσα στη γενικότερη εργασιακή “σκοτεινιά”, ορισμένες εταιρείες-κολοσσοί του Ηνωμένου Βασιλείου έρχονται , σε πείσμα της ύφεσης και των μαζικών απολύσεων, να προκηρύξουν μαζικές… προσλήψεις χιλιάδων νέων εργαζομένων. Συγκεκριμένα , ευκαιρίες παρουσιάζονται στους χώρους της πληροφορικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών και των ταχυμεταφορών. Πιο αναλυτικά:
AMAZON: 750 + 1.500 μόνιμους και εποχικούς
Κολοσσός του παγκόσμιου ηλεκτρονικού λιανεμπορίου, η εταιρεία Amazon αναζητεί εργαζομένους κάθε ειδικότητας (μηχανικούς, υπεύθυνους διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, υπεύθυνους logistics, διοικητικούς υπαλλήλους κ.ά.), προκειμένου να επανδρώσει τις νέες εγκαταστάσεις της στη Σκοτία (στην πόλη Dunfermline), οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν να λειτουργούν μέσα στους επόμενους μήνες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, στον συγκεκριμένο χώρο στη Σκοτία προβλέπεται να δημιουργηθούν περίπου 750 θέσεις μονίμων εργαζομένων κι άλλες 1.500 θέσεις προσωρινού προσωπικού (σε περιόδους μεγάλης αγοραστικής κίνησης, όπως για παράδειγμα η χριστουγεννιάτικη). Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τους ιστοχώρους www.amazon.co.uk/careers, www.opportunitiesfife.orgκαι www.indeed.co.uk/Amazon.-jobs-in-Dunfermline.
JAGUAR LAND ROVER: 750 στο Midlands
Περίοδος μαζικών προσλήψεων στη θρυλική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover, η οποία ετοιμάζεται να δημιουργήσει περί τις 750 νέες θέσεις εργασίας στην Κεντρική Αγγλία (Midlands). Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω εργαζόμενοι (μηχανικοί στην πλειονότητά τους) πρόκειται να απασχοληθούν στο νέο (αξίας 355 εκατ. στερλινών) εργοστάσιο κατασκευής μηχανών που ετοιμάζει η εταιρεία στην περιφέρεια του South Staffordshire. Προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν τους ιστοτόπους: www.jaguarlandrovercareers.com, www.indeed.co.uk/Jaguar-jobs-in-Staffordκαι www.indeed.co.uk/Jaguar-Land-Rover-jobs.
ROYAL MAIL: Ταχυδρόμοι για τα Χριστούγεννα
Προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη κίνηση της επερχόμενης χριστουγεννιάτικης περιόδου, τα βρετανικά ταχυδρομεία (Royal Mail) έχουν ανάγκη από περίπου 18.000 νέους εργαζομένους. Οι εν λόγω υπάλληλοι προβλέπεται να εργαστούν στην ταχυδρομική υπηρεσία προσωρινά, από τα μέσα Νοεμβρίου 2011 έως τις αρχές Ιανουαρίου 2012. Οσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν άμεσα τον ιστοχώρο www.royalmail.com(και να κάνουν κλικ πάνω στην επιλογή Jobs στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας υποδοχής).
ROLLS ROYCE: Νέες θέσεις στο Derby
Κινούμενη σε τροχιά αντίθεση από αυτήν της γενικότερη ευρωπαϊκής οικονομίας, η Rolls Royce, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια μηχανών για αεροσκάφη στον κόσμο, απλώνει κι άλλο τα φτερά της. Προ ημερών ανακοίνωσε την επέκταση των εργοστασιακών της εγκαταστάσεων στην πόλη Derby της Κεντρικής Αγγλίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία (η οποία ανοίγεται επιχειρηματικά και κάνει προσλήψεις το τελευταίο διάστημα), η εν λόγω επέκταση πρόκειται να οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες, www.rolls-royce.com/careersκαι www.indeed.co.uk/jobs?q=Rolls-royce&l=Derby.
DYSON: 150 μηχανικοί
Σε φάση αναζήτησης νέου αίματος (κυρίως μηχανικών) βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και η βρετανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών σκουπών Dyson. Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία, με έδρα το Wiltshire της Νοτιοδυτικής Αγγλίας, φέρεται επί του παρόντος να έχει ανάγκη από περίπου 150 μηχανικούς ενώ συνολικά, μέσα στα επόμενα χρόνια, λέγεται πως θέλει να κάνει περί τις 1.000 προσλήψεις (όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά παγκοσμίως), www.careers.dyson.com. JCB: Τεχνικοί Μηχανικοί (ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι κ.ά.) ζητούνται και από τη βρετανική κατασκευάστρια βαρέων μηχανημάτων JCB, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της στην περιοχή Derbyshire της Κεντρικής Αγγλίας www.jcb.com/careers/careers.aspx.
Κοσμοσυρροή στο Σόχο για την Google
Εντυπωσιακά αισιόδοξος για το μέλλον της αγοράς εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο διαδικτυακός κολοσσός της Google προβλέπει πως έως το 2015 θα έχουν δημιουργηθεί 365.000 νέες θέσεις εργασίας στον χώρο της πληροφορικής και του Διαδικτύου. Η εν λόγω πρόβλεψη έγινε προ ημερών από τον αντιπρόεδρο της Google στην Ευρώπη, Φίλιπ Σίντλερ, ο οποίος, αναφερόμενος στη βρετανική οικονομία, δήλωσε μεταξύ άλλων πως “το Internet θα είναι η κυριότερη κινητήρια δύναμη των εξαγωγών τις επόμενες δεκαετίες”. Οσο για την ίδια την Google, αυτή από την πλευρά της φροντίζει να κάνει τις προβλέψεις πράξη και ήδη έχει αρχίσει να επεκτείνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Μόλις εγκαινιάσαμε το τρίτο γραφείο μας στο Σόχο του Λονδίνου, εκεί υπάρχουν πολλές κενές θέσεις”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σίντλερ. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τους ιστοτόπους www.google.co.uk/intl/en/jobs/ukκαι www.indeed.co.uk/Google-jobs.
Γιώργος Σκαφίδας στο Έθνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *