Οι Ντουλάπες του Βόλου

Έρευνα της Εισαγγελίας Βόλου βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν καθηγητές που υπηρετούν μόνιμα σε δημόσια σχολεία προβαίνουν σε ιδιαίτερα κατ’ οίκον μαθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία, καλούνται διευθυντές σχολείων Δευτεροβάθμιας κυρίως Εκπαίδευσης να δώσουν τυχόν στοιχεία που μπορεί να διαθέτουν, ακόμη και να διερευνήσουν οι ίδιοι τυχόν καταγγελίες για «ιδιαιτεράκηδες» συναδέλφους τους.

Η έρευνα φαίνεται να βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, χωρίς ωστόσο να φαίνεται πως υπάρχουν, στη συγκεκριμένη τουλάχιστον φάση, συγκεκριμένα στοιχεία για καθηγητές του Δημοσίου, οι οποίοι ενδεχομένως κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, αφορμή για τη νέα έρευνα έδωσαν καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών στην Εισαγγελία Βόλου. Κάτι που δεν συμβαίνει άλλωστε για πρώτη φορά. Και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες καταγγελίες, όμως στην πορεία δεν τεκμηριώθηκαν και έτσι δεν συντάχθηκε δικογραφία και κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Εισαγγελία Βόλου διαθέτει λίστα ονομάτων καθηγητών του Δημοσίου, οι οποίοι φέρονται να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα και αναζητά στοιχεία.

Η μόνη καταγεγραμμένη πάντως, περίπτωση, στη Μαγνησία αφορούσε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη καθηγητή του Δημοσίου, ο οποίος έκανε κατ’ οίκον μαθήματα, από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ Βόλου και ύστερα από παρακολούθηση. Ήταν η μοναδική φορά που είχε γίνει επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα και μάλιστα μαθητών του σχολείου όπου υπηρετούσε.

 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Η φωτογραφία είναι από την περίφημη σύλληψη του Βολιώτη καθηγητή που έκρυβε τους μαθητές του στην ντουλάπα !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *