Η Γεωγραφία και η Αξία της Προσομοίωσης

Η περιήγηση στο γεωγραφικό χάρτη της προσομοίωσης, μέσα από τις σελίδες του κόμβου www.oefe.gr, μου θύμισε όλη την ιστορία ενός θεσμού που πέρασε μέσα από θύελλες νομοθετικών ρυθμίσεων απαγόρευσης και λυσσαλέες αντιδράσεις της συντεχνίας αλλά και της εσωτερικής αμφισβήτησης. Σήμερα, 11 χρόνια μετά, με τη συνδρομή πολλών που εξακολουθούν να προσφέρουν, αλλά και με τη συνέχεια νεότερων που έχουν αντιληφθεί την πολύπτυχη αξία του εγχειρήματος έχουμε μια αίσθηση δικαίωσης γιατί με σύνεση, τόλμη και επιμονή το όνομα της ΟΕΦΕ σε όλα τα γένη προφέρεται από εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές.

Όταν όμως στην Προσομοίωση των Φροντιστών συμμετέχουν φροντιστήρια όπως το Νετρίνο της Ύδρας και το μοναδικό φροντιστήριο που λειτουργεί στο Γαρδίκι του Αχέροντα μου είναι αδιανόητο να μην στηρίζουν επαρκώς το θεσμό οι Φροντιστές του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, της Άρτας και του Πύργου. Όταν ολόκληρη η «εκπαιδευτική» κοινότητα της μαύρης παιδείας των ιδιαιτέρων επιζητεί διακαώς τα θέματα και εμείς οι Φροντιστές τα υποκλέπτουμε τότε έχουμε επικίνδυνο έλλειμμα επαγγελματικής συνείδησης. Το εγχείρημα της Προσομοίωσης έχει καθιερωθεί με αγώνες και αποτελεί τη μεγάλη νίκη των Φροντιστών που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Η πιστοποίηση του εγχειρήματος που γίνεται φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί σκαλοπάτι προόδου που αποδεικνύεται και από το νέο ρεκόρ της συμμετοχής. Η προίκα της ΟΕΦΕ ανήκει σε όλους και επαυξάνει την εκπαιδευτική μας αξιοπιστία. Τα γράφω αυτά γιατί ακούω ενίοτε επικίνδυνες και αλαζονικές φωνές που αγνοούν τα πέτρινα χρόνια. Η Προσομοίωση γεννάει κάθε χρόνο εκπαιδευτική και όχι μόνο αξία η οποία θα αμιλλάται τα επόμενα χρόνια με εκείνη της δημόσιας παιδείας όπως έχει προαναγγελθεί και θα πρέπει να επιβεβαιώσει την υπεροχή της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *