Το Φροντιστήριον η Ελλάς

“Το φροντιστήριον η Ελλάς” είναι το τελευταίο κατόρθωμα της κυβέρνησης στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει, τονίζει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την απόφαση για παροχή της δυνατότητας ίδρυσης και λειτουργίας φροντιστηρίων σε ελληνικούς και ξένους εξωεκπαιδευτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Όταν καταργούνται θεσμοί όπως η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία, τότε, για την κυβέρνηση, τη λύση μπορούν πλέον να δίνουν τα ιδιωτικά κεφάλαια. Αυτά είναι που, διαπιστώνοντας το κενό που αφήνει το δημόσιο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, προχωρούν με «βήμα ταχύ» στις ανάλογες επενδύσεις τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι αδιάφορο το γεγονός ότι δεν θα είναι πλέον απαραίτητη η εκπαιδευτική ιδιότητα του εγχώριου ή ξένου επενδυτή που θα έχει στην ιδιοκτησία και την ευθύνη του ένα φροντιστήριο. Είναι αδιάφορο για το κυβερνών κόμμα το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί που θα εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις θα αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι. To ζητούμενο είναι το κέρδος για τον επιχειρηματία και μια ακόμη παραίτηση του ελληνικού κράτους από τις συνταγματικές υποχρεώσεις του.

Πηγή «Η Αυγή»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *