Εν Οίκω και Εν Δήμω

Το ιστολόγιο δημοσιεύει σήμερα μια ανοιχτή επιστολή του πρώην προέδρου της ΟΕΦΕ κ. Μιχάλη Αμοιραδάκη προς τη σημερινή ηγεσία της Ομοσπονδίας, την παρέμβαση του κ. Ηλία Τσακιρίδη και την απάντηση του Προέδρου της ΟΕΦΕ κ. Κώστα Πετρόπουλου.

Πεποίθησή μας είναι ότι η δημοσίευση είναι ψυχή της δικαιοσύνης και κάθε συνάδελφος έχει τη δυνατότητα να κρίνει πρωτίστως τις θέσεις και την προσφορά του καθενός. Ο καταλογισμός των ευθυνών είναι μια εύκολη υπόθεση και όλοι μας υποκύπτουμε στον πειρασμό της κριτικής και της ιστορικής έρευνας. Αντί όμως να διερευνούμε τις αιτίες και να περιγράφουμε τις παθογένειες ας συνεννοηθούμε με ώριμο, ειλικρινή και συνθετικό τρόπο και ας αφοπλίσουμε τις συσπειρώσεις που προκάλεσαν αντισυσπειρώσεις, «νικητές» και «ηττημένους» και περιθωριοποιούν ικανούς και άξιους συναδέλφους. Η σύνθεση απαιτεί αρετή και τόλμη και κυρίως απαιτεί ενότητα στη δράση, γιατί δεν μπορούμε να πάμε μπροστά κοιτώντας πίσω. Οι επερχόμενες αλλαγές και αναταράξεις δεν επιτρέπουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσά μας ούτε την αποστρατεία και την ιδιώτευση κανενός.

Στην πιθανή ένσταση μερικών συναδέλφων για την δημοσιοποίηση συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων η θέση μας είναι καθαρή και ξάστερη. Δεν υπάρχουν «εχθροί» και «φίλοι» όταν υπηρετείς την αλήθεια. Δεν υπάρχουν «μυστικά» και τα … εν οίκω και εν δήμω ίσως σταθούν αφορμή να αποφορτίσουν την ατμόσφαιρα. Το ιστολόγιο αντί της εύκολης κριτικής στα παρελθόντα κατέθεσε πρόταση εξόδου από την κρίση με θεσμικό τρόπο δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναμένει απάντηση. Κατά πάγια τακτική μας αναρτούμε τις θέσεις των συναδέλφων και τα ενυπόγραφα κείμενά τους. Άλλωστε «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον …»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΕΦΕ [Αρχείο PDF]

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΛΙΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ [Αρχείο PDF]

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ [Αρχείο PDF]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *