Η Αριστερή Θλίψη

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ως «αριστερός» μαϊντανός επί παντός του επιστητού στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του εθνικού μας λαϊκισμού είπε απευθυνόμενος σε μαθήτρια της Λεοντείου ότι το φροντιστήριο είναι ελληνική πατέντα και εφεύρεση. Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει τόνισε εμφατικά ο πολύς και βαρύς Γρηγόρης. Η «αριστερή θλίψη» είναι δεδομένη και ως διαχρονικός και ρομαντικός ψηφοφόρος της την έχω αποδεχθεί γιατί έχω την ουτοπική ελπίδα της αποκρατικοποίησής της.

Εκείνο όμως που με ενόχλησε ιδιαιτέρως ήταν η στάση ενός Περιστεριώτη δια βίου φροντιστή που απολάμβανε την προεκλογική προβολή στο ίδιο κανάλι. Ο Θεόδωρος Αρβανίτης συνάδελφος και Αντιδήμαρχος Παιδείας στο Περιστέρι, δεξί χέρι ενός άλλου φροντιστή, του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, δεν έκανε κανένα σχόλιο στις αρλούμπες της «αριστερής» θολούρας. Δεν με ενοχλεί ο πληθωρικός και άσχετος με την πολιτική δράση Ψαριανός, υβρίδιο του λαϊκισμού της κρατικής αριστεράς και του «φιλελευθερισμού» των μαλακών ουσιών και των πλαστικών αξιών. Με ενοχλεί ο Φροντιστής που αδυνατεί να υπερασπιστεί με σθένος την εκπαιδευτική του υπόσταση και προσφορά και αφήνει τους ψευτόμαγκες της «μαρξιστικής» άγνοιας να θριαμβεύουν.

Τον Δεκέμβριο στην Πορτογαλία θα προσκαλέσουμε και τον Ψαριανό για να δει τα ευρωπαϊκά φροντιστήρια σε όλο τους το μεγαλείο. Θα του στείλουμε και το βιβλίο «Η Ανατροπή του Ελληνικού Μύθου», αλλά ως φυσικός και αλληλέγγυος του Άλμπερτ θα αναφωνήσω θυμωμένος με τον εαυτό μας πρώτιστα «ευκολότερα διασπάται το άτομο από ότι η προκατάληψη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *