Ευσεβείς Πόθοι

Το 92% των Ελλήνων θεωρεί αναγκαία τη γνώση ξένης γλώσσας και ιδιαίτερα της αγγλικής, αλλά μόνο το 28% τη μαθαίνει στο δημόσιο σχολείο, αφού ο κύριος όγκος των παιδιών καταφεύγει στα φροντιστήρια.

Την κατάσταση αυτή δήλωσε ότι επιθυμεί να ανατρέψει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ώστε όλοι οι μαθητές να μαθαίνουν ξένες γλώσσες μέσα στο σχολείο και μάλιστα από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού και να παίρνουν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας όταν τελειώνουν το γυμνάσιο.

Όπως τόνισε χθες η υπουργός στο πλαίσιο της διημερίδας «Τα Αγγλικά στις πρώτες τάξεις του σχολείου», η διδασκαλία της ξένης γλώσσας θα γίνεται στο δημόσιο σχολείο με τρόπο ώστε «το παιδί να προετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, να μη χρειάζεται φροντιστήρια».

Σημείωση του ιστολογίου: οι ευσεβείς πόθοι των κρατιστών για την εξαφάνιση της ιδιωτικής συνιστώσας είναι γνωστοί. Κάποτε όμως θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στον Έλληνα φορολογούμενο για τα ποσά που ξοδεύουν και το αποτέλεσμα που παράγουν, γιατί η αίσθηση όλων μας είναι ότι θυσιάζονται πολύτιμοι οικονομικοί πόροι χωρίς καμιά εκπαιδευτική αντιπαροχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *