Υπουργική Οργή για τα Ιδιαίτερα

Ως μητέρα, ως άνθρωπος και ως Υπουργός, έχω επανειλημμένα εξοργιστεί και πραγματικά απογοητευτεί από τις αποφάσεις πειθαρχικών οργάνων. Αυτό το διάστημα των 10 μηνών έχω επιστρέψει πάνω από 50 αποφάσεις, έχω παραπέμψει πάνω από 50 αποφάσεις σε ανώτερα πειθαρχικά ή στην Αρχή για την Επιθεώρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών, γιατί δυστυχώς σε αρκετά αδικήματα – κάποια από αυτά πραγματικά εξωφρενικά και για να τα περιγράψει κανείς – οι ποινές ήταν απογοητευτικές για το κύρος και την ευθύνη που έχουν τα πειθαρχικά όργανα.

Έχω πει – γιατί είμαι σε επαφή και το έχω συζητήσει και με τον Συνήγορο του Πολίτη – ότι κάποια στιγμή αυτά θα πρέπει να ανακοινωθούν, δηλαδή να δοθούν και στη δημοσιότητα, όχι τα ονόματα, αλλά τα πταίσματα και οι ποινές, γιατί πραγματικά τα πειθαρχικά όργανα πρέπει να καταλάβουν ότι ελέγχονται από την κοινωνία για τις αποφάσεις που παίρνουν.

Οι δηλώσεις ανήκουν στην Υπουργό Παιδείας και έγιναν σήμερα αναφορικά με τα μαύρα ιδιαίτερα. Η υπουργική οργή δεν πτοεί όμως τους μανδαρίνους των υπηρεσιακών συμβουλίων που προκλητικά αθωώνουν προκλητικούς και επίορκους καθηγητές. Ένας εξ αυτών με «κοινωνική ευαισθησία» επέδιδε σε γονείς αποδείξεις γνωστής ταβέρνας για τη «νομιμοποίηση» της αντιπαροχής του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *